Sayfalar

11 Şubat 2013 Pazartesi

Tarif

Tarif

   İnsanlar yaşamları boyunca bir şeyler öğrenmeye devam eder. Bu eylem hiçbir zaman sekteye uğramaz, hayatın her anında, her alanında mutlaka öğrenilmesi gereken bir takım bilgi birikimleri bulunmaktadır. Bu birikimler daha önce başka kişiler tarafından denenmiş ve onanmış olabilir. Bu şekilde de, yani başkasından dolaylı olarak da bilgiye ulaşılabilir. Bunun yanında tecrübe ismini verdiğimiz yeti ile insan herhangi bir konu hakkında deneyerek bilgi sahibi olmaktadır. Günümüzde bu konuya yapılan yaklaşıma baktığımız zaman çeşitli televizyon kanallarıyla, radyo programlarıyla, internet siteleriyle ya da böyle birçok topluluğa hitap eden ortamlar yardımıyla bilgilendirme işlemleri devam etmektedir. Bu bilgilendirme işlemi gelen bilginin kaynağına bağlı olarak; doğru, yanlış ya da eksiksiz olabilmektedir. Ayrıca her konu hakkında bilgi paylaşımı söz konusudur. Haber programları, yemek tarif programları ve benzeri gibi birçok program bu kategoriye girer. Yine vermiş olduğumuz örneklerin tamamı yazılı medya içinde geçerlidir, yemek tarif programı izleyerek çeşit çeşit tarif öğrenilebileceği gibi internet siteleri vasıtasıyla da tarife ulaşılabilir.





                
   Günümüzde yemek yeme alışkanlığıyla birlikte bu konu çok daha popüler bir hale dönüşmüştür. Yemek tarifi veren programlar yoğun ilgi görmektedir. Bunun yanı sıra yine yazılı medya ile internet sitelerinde bilinmeyen, farklı ve lezzetli yemeklerin tarif ve de yapılış şeklini insanlarla paylaşan internet siteleri çok fazla ziyaretçi ağırlamaktadır.
                
   Zaten gerek görsel medyada yayımlanan programlar olsun, gerek de internet sitelerinde paylaşılan yemek tarifleri olsun amaç hep aynıdır. Farklı ve daha önce eşi benzeri pek görülmemiş olan, aynı zamanda da oldukça lezzetli yemek tarif bilgileri vererek belirli bir izleyici ya da takipçi kitlesi oluşturmaktadır. Farklı tarif, özellikle ev hanımları için oldukça ilgi çekici bir konudur. Evde işlerine farklı tarif ile öğrenilmiş yemekleri hazırlamanın verdiği mutluluk çoğu zaman oldukça fazladır. Bir de tarif beğenildi mi tamam, o bayanın keyfine diyecek olmaz.
                
   Bunların yanı sıra yemek yapmaya senelerini vermiş ve mutfakta oldukça deneyimli olan bayanlar da arkadaşlarına, eşine dostuna pek fazla bilinmeyen ya da kendisinin bulduğu yemeklerden tarif vererek, bu birikimi daha ileri seviyelere getirmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder