Sayfalar

15 Şubat 2013 Cuma

Tropikal Akvaryum


Tropikal Akvaryum

   Uğraşılan bir meşgalenin eğlence için olması ya da onun hobi olarak isimlendirilmesi, bu işlemin basit olacağını herkesin çok rahat bir şekilde icra edeceğini göstermez. Aksine, bir şeyin üzerinde ne kadar çok uğraşılırsa, o şeye ne kadar çok değer verilirse karşısında alınan keyif de o derece çok olur. Bu durum sadece bu alan için de geçerli değildir, hayatın birçok alanında her zaman karşımıza çıkmaktadır. Karşımızda bir hedef olduğunu düşünelim, bu hedefe ulaşmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz, eğer o hedefe ulaşabilirsek çok mutlu olacağız. Öncelikle en alt kademeden başlarız öyle değil mi? Ulaşmak istediğimiz hedef için sabırla ve özveri ile çalışırız. İşin bilinmesi gereken tüm ince ayrıntılarını detaylarıyla birlikte öğreniriz. Bu konuda zamanı da unutmamak gerekir; zaman, gerek yaptığımız hatalarla gerek de başkalarından öğrendiğimiz yeni konularla bu durumda bize en iyi yol gösterici faktörlerden bir tanesi olarak çıkar gelir karşımıza. 



   Başta da söylemiş olduğumuz gibi, bu evre hayatımızdaki birçok işlem için geçerli olmalıdır. Aksini bir düşünsenize, hiç emek vermeden, varmak istediğimiz o noktanın hayalini kurmadan sonuca çok kolay bir şekilde, çabucak ulaştığımızı… O zaman aynı mutluluğu yaşayabilir miydik? Sonucu o kadar büyük bir şekilde benimseyebilir miydik? Tabii ki de hayır! Bu yüzden, tüm alanlarda bu sıraya mutlaka uymamız gerekmektedir. Her alanda bunun geçerli olduğunu söylemiştik. Bir eğlence, bir hobi düşünelim. Bu hobi de, ülkemizde ve tüm dünyada yaygınca yapılmakta olan akvaryum balıkçılığı olsun. Akvaryum hobisine başlayanlar eğer sıkılmadan, başarısızlıklara rağmen devam ederlerse genelde akvaryumun büyüdüğüne şahit oluruz, bu olayda da karşımıza tropikal akvaryum ismini verdiğimiz kullanımlar çıkar zaman zaman.

   Öncelikle birkaç balık ve küçük balıklarla başlayan bu hobi yavaş yavaş bir tutkuya doğru dönüşmeye başlar. Burada önemli olan, gerekli araştırmaları çok iyi bir şekilde yapmak ve gözlem yeteneğini de kullanım tüm her şeye hakim olmaktadır. Bu noktadan sonra süreç kendiliğinden ilerlemeye başlar, önce akvaryum genişler, sonra da içindeki türlerin çeşitleri ve sayıları artar. Karşımıza çok hoş ve huzur verici görünüme sahip bir tropikal akvaryum çıkar. Bu sebeplerden dolayı, akvaryum hobisine en alt seviyeden başlayıp, hastalanmalara başarısız denemelere rağmen yılmadan devam etmek en önemli konudur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder