Sayfalar

20 Şubat 2013 Çarşamba

Kurabiye Tarifi

Kurabiye Tarifi

   En önemli ihtiyaçlarımızın arasında, yaşayabilmek adına gerekli olan zaruri fiillerin en başında insanların tüketmiş oldukları çeşitli besin ürünleri gelmektedir. Bu hayati önem taşıyan ihtiyaçlarla birlikte karın doyurulmak istendiği zamanlarda tercih edilecek ürünler o kadar büyük bir artış göstermiştir ki, artık tercih edilebilecek sayısız besin çeşidi bulunmaktadır. Bahsetmiş olduğumuz bu gıda ürünlerini incelemek günlerimizi, haftalarımızı hatta aylarımızı alabilir. Çünkü sayısız ülke ve kültürden yemek dünyasına kazandırılmış yine sayısız yiyecek çeşidi bulunmaktadır. Tatlısından tuzlusuna, ekşisinden acısına varana kadar her ayrı kategoride her farklı yörenin katmış olduğu farklı lezzetler vardır. Zaten bu birikim sayesinde yemek potansiyeli insanların her ihtiyacını karşılayabilecek güce ulaşmıştır. Aksi halde böyle bir durum mümkün olmazdı. Ne kadar farklı yapıda insanlar olduğunu düşünelim, hepsinin isteyeceği ne kadar fazla yiyecek olur, ne kadar farklıdır damak zevkleri birbirinden öyle değil mi? Ama bu potansiyel herkesin isteklerini karşılayabilecek güçtedir ve bu gücünü her geçen gün arttırmaya tüm hızıyla beraber devam etmektedir.





                
   Tanımlamalarını yaptığımız tüm bu besin maddelerini yapılış şekillerine göre çok ayrı gruplara ayırabiliriz. Hamur işleri, etli yemekler sulu yemekler, tatlı yemekler, acı yemekler ve bunlar gibi daha birçok ayrımdan söz etmemiz mümkündür. Bu kategorilendirmede her grubun büyük önemi bulunsa da bazıları birkaç adım daha öndedir. Örneğin hamur işleri denildiği zaman akla önceki saymış olduğumuz grupların tamamını kapsayabilecek bir oluşum gelir. Bu türde en çok tercih edilen ürün çeşitlerinin başında da kurabiye gelmektedir. Dolayısıyla da çeşitli programlarda ve bayanların tarif defterlerinde kurabiye taşıdı ile çok sık karşı karşıya geliriz. Kurabiye tarifi diğer hamur işlerinden bazı özellikleriyle ayrılmaktadır. Bu yiyecek türleri öncelikle oldukça hoş görüntülere, figürlere kolayca kavuşturulabilir. Bunun için küçük kalıplar yeterli olacaktır. Zaten kurabiye tarifi verilirken bu husus mutlaka belirtilir. Öte yandan kurabiyenin bir diğer artışı da hafif ve doyurucu oluşudur. Tüm bu artıları birleştirdiğimiz zaman hamur işlerinin vazgeçilmezi olan kurabiye tarifinin neden bu denli çok arandığını ve kullanıldığını çok rahat bir şekilde görmüş oluruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder