Sayfalar

15 Şubat 2013 Cuma

Sera Akvaryum

Sera Akvaryum

   Balık besleme hobisiyle ilgilenenler yani ülkemizin ve dünyamızın azımsanmayacak bir kitlesi bilirler ki, akvaryumun düzenli bakımını ve temizliğini yapmak oldukça güç bir eylemdir. Bu konu hakkında oldukça profesyonel olmak gerekir, yoksa yanlış bir uygulama ile içerisindeki canlının sağlığı büyük ölçüde tehlikeye atabilir. Bunların yanı sıra, akvaryum içerisindeki canlının farklı nedenlerden dolayı hastalanma durumları da oldukça fazla görülmektedir. Böyle durumlarda geçmişten günümüze kadar gelmiş bir takım tedavi yöntemleri bulunmaktadır, örneğin balığımızda kuyruk ya da herhangi bir uzvun eridiğine, balığın her zamankinden çok farklı hareketler ettiğine şahit olursak onun hastalandığı kanısına çok rahat bir şekilde varabiliriz. Böyle bir durumda öncelikle sakin olmak en önemli konudur, daha sonra balığı farklı bir tanka almak ve ışığı kapatmak yapılabilecek en etkili işlemlerdir. Bunlardan sonra akvaryuma kaya tuzu, belirli ölçülerde dökülür ve akvaryumun içerisinde erimesi sağlanır. Bu ve bunun benzeri olan uygulamalar akvaryum hobisi ile uğraşanların kendilerinin acı tecrübeleriyle ya da çevresindeki bu işin profesyoneli olan kişiler tarafından yıllarca kullanılmıştır. 



   Bir de bu uygulamaların karmaşasını ortadan kaldıracak bazı kimyasal ya da bitkisel ilaçlar bulunmaktadır. Bu tür üretimleri yapan firmaların çokluğundan rahatlıkça söz edebiliriz, ama her firma hayvan severlere aynı güveni sağlamamaktadır. Bu firmaların içerisinde en çok bilinen ve ürünün yanında müşteri potansiyeli de en fazla olan isim şüphesiz ki Sera Akvaryum olmaktadır. 40 yılı aşkın hizmet anlayışıyla bu sektörde lider olmayı başarmış Sera Akvaryum, birçok alanda da ilklere imza atmayı başarmıştır.

   Dönemin canlı yem satışında en tanınan ismi olan Josef Ravnak, 1970’li yıllarda büyük bir yeniliğe imza atarak, dondurarak kurutma prosedürünü yem satışlarında kullanmaya başlamıştır. En başından beri kaliteli besin üretimi çabasında olan Ravnak, bu sayede amacına ulaşmış ve besinlerin kalitesinin uzun süre korunmasını başarmıştır. Bu eylemlerle hayata gelen Sera Akvaryum, o günden bu güne kadar, çok farklı ürün yelpazesiyle en titiz araştırmalarla hastalanan balık ya da diğer evcil hayvanlara en iyi tedavi yöntem ve paketlerini geliştirerek hayvan sevenlerin de büyük bir güvenini kazanmıştır. Bunların yanı sıra akvaryum temizleme setlerinin de yaratıcısından olan Sera Akvaryum, bu kaliteli ve yenilikçi anlayışıyla daha uzun süreler boyunca hizmet vermeye devam edecek gibi görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder