Sayfalar

15 Şubat 2013 Cuma

Zayıflama

Zayıflama

   Ülkemizde ve tüm dünyada insanların bazı ortak problemleri vardır. Bunlar bir anda geniş çevrelere yayılan salgın hastalıklar olacağı gibi, pek hastalık şeklinde görünmeyen ama ciddi sorunlara yol açan kilo problemleri de olabilmektedir. Gerçekten de bu problemin önüne geçilmediği taktirde ilerleyen zamanlarda çok ciddi hastalıkları tetikleyebilir, çağımızın hastalığı olan obeziteye yol açabilir. Bunun önüne geçebilmek adına tüm dünyada çeşitli bilinçlendirme çalışmaları kamu spotu adı altındaki reklamlarla yapılmaya devam etmektedir. Bunların yanı sıra çeşitli seminer ve konferanslarla bu durum dikkatine değinilmektedir. Bahsetmiş olduğumuz gibi özelliklere sahip olan etkinliklerin hemen hemen tamamında ele alınan ana konu maddesi hep aynıdır. O da farklı kategorilere ayırabilme şansımızın bulunduğu zayıflama konusudur.



                
   Zaten yaşlı genç, bay ya da bayan fark etmeksizin çoğu insanın ortak derdi zayıflama konusudur. Kimi zaman bu konuyu sağlığı korumak ve başka sağlık sorunu oluşumlarının önüne geçilmesi amacıyla görürken, kimi zaman da görünüm endişesi devreye girmektedir. Fit görünmek ve istediği bedende olan kıyafetleri gönüllerince giymek isteyenler - ki bu kategorinin tamamına yakınını bayanlar oluşturmaktadır - zayıflama adına ellerinden geleni her şeyi yapmaktadır. Tabii her işte belirli bir sistematik, belirli bir kural olduğu için gelişi güzel yapılan işlemler boşuna kürek sallamaktan başka hiçbir işe yaramamaktadır. Hatta çoğu kez medyada da gördüğümüz üzere ciddi sağlık problemlerine ve ölümlere kadar uzanmaktadır.
                
   Zayıflama konusu kendi içinde kontrolsüz zayıflama ve kontrollü zayıflama adı altında iki ana başlık olarak incelenmektedir. Kontrolsüz zayıflama; kesinlikle hiçbir uzmanın, doktorun ya da diyetisyen gibi bu konuda oldukça fazla bilgi birikimine sahip olan kişilerin tavsiye etmediği, yapılmasına kesinlikle ve karşı çıktığı bir yöntemdir. Bu yöntem kilolardan bir an önce kurtulmak isteyenlerin midelerine kelepçe takarak zayıflama şeklini ya da hiçbir şey yemeden yapılmaya çalışılan zayıflama şekillerini kapsamaktadır. Hangi yöntem olursa olsun insan sağlığı için büyük zararları bulunmaktadır. Sağlıklı olan ise ikinci kategoride ismini verdiğimiz kontrollü zayıflama şeklidir. Bu işlem, diyet, egzersiz ve sağlıklı beslenmeyi insan vücudu için en uygun hale getirip birbiriyle sentezlemektedir. Eğer insan da kafasına bu işi becerebileceğini koyarsa mutlaka zayıflama çabaları sonuç vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder