Sayfalar

15 Şubat 2013 Cuma

Diyet

Diyet

   Çağımızın belki de en büyük sorunlarından biri ve uzman tahminlerine göre gelecekte insanların en büyük sorunu haline dönüşebilecek konu, çevremizde her insanda görebileceğimiz fazla kilolardır. Bu sorun ortaya yeni çıkmış bir olay değildir, her zaman bu problem ile uğraşan insanlar olmuştur. Çünkü her insan birbirinden farklı yapılara sahiptir, birinin yediği yemekler sindirim sistemi çok güzel çalıştığı için hemen eritilebilirken; bir başka kişinin yediği yemekler ise öyle pek fazla olmamasına rağmen sindirim sistemi çok iyi çalışmadığı için ona fazla kilo olarak geri dönüş yapmaktadır. Bu olayın insan yapısına bağlı olarak gelişmesinin yanı sıra artık herkesin ortak sorunu olmaya başladığı gözlemlenir olmuştur. Bunda da en büyük etken düzensizleşen yemek alışkanlıklarımız ve doğallığını yitiren besin maddeleri olarak gösterilebilir. Hal böyle olunca da yenilen gıda her ne olursa olsun sindirimi zor bir madde gibi görülüp vücut yapısını bozmaktadır.











                 
   Bu sorunla başa çıkmanın en önemli maddesi, herkesin az ya da çok yapmaya çalıştığı diyet olarak bilinmektedir. Fakat herkes tarafından bilinip yapılmaya çalışıldığı için de doğal olarak en çok yanlış yapılan konulardan bir tanesidir. Çünkü diyet insan hayatı için çok büyük bir öneme sahiptir ve öyle gelişi güzel yapılması son derece yanlıştır. Mutlaka bir doktor ya da diyetisyen gözetiminde vücut yapısına en uygun olan diyet listesinin hazırlanması gerekmektedir. Öte yandan bilinçsizce yapılan diyetler günlerce aç kalmaktan ve sağlığı kaybetmekten başka hiçbir sonuç vermeyebilir ne yazık ki.
                
   Bu konuya büyük önemle bakıp ona göre hareket etmek gerekmektedir. Zaten yapılan en büyük yanlış bu konunun belirli bir zaman aralığında ortaya çıkmış olmasıdır. Yani fazla kilolar almış başını giderken diyete başlamak ne derece etkili olur ya da ne kadar kolay olur ki? Bunun için her zaman belirli düzeylerde diyet yapılması gerekmektedir. Her zaman yenilen içilen besin ürünlerine dikkat edilirse, yapısı bozulmuş gıdalar tüketilirse; ilerleyen zamanlarda çok ciddi diyetler yapmaya gerek kalmaz.
                Bunların yanı sıra diyet tek başına pek bir anlam ifade etmeyebilir. İstenilen sonucun alınması için mutlaka düzenli spor da yapmak gerekmektedir. Tüm bu söylenenler azami dikkatle uygulandığı zaman hayat şüphesiz ki daha yaşanılabilir bir hale dönüşecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder