Sayfalar

20 Şubat 2013 Çarşamba

Diet

Diet

   Çok büyük sağlık sorunlarını, savaşları, maddi sıkıntıları, ekonomik krizleri, salgın hastalıkları ve bunlar gibi kırmızı alarm niteliğinde olan bir takım konuları istisna tuttuğumuz zaman tüm dünya insanlarının, dolayısıyla da çağımızın en büyük sorunu olarak nitelendirilen konu fazla kilolar olarak tanımlamaktadır. Hayatın her anında bu konunun gündemde olduğunu görsek de artık bahsettiğimiz problem öyle bir seviyeye ulaşmıştır ki, göz ardı edilebilecek bir yanı kalmamıştır. Çoğu insanın hiç mi hiç önemsemediği sağlıklı yaşam konusu, dengeli beslenme, düzenli spor yapma, kiloları dengede tutma ve tüm bunları içine alma kapasitesi olan diet kavramı artık herkes tarafından azamı bir öneme tabi tutulacak bir noktaya ulaşmıştır.

   Önceleri gündeme pek fazla gelmeyen sağlıklı kilo alımı ve kilo kaybı ile ilgili olan haber ve reklamlar artık televizyon kanallarından inmez olmuştur. Kamu spotu olarak yayını yapılan reklamlar ve programlar ile obezitenin çağımızın en büyük sorunu olduğu konusu bas bas bağırılmaktadır. Bu durum doğal olarak da insanların kilosuna dikkat etmesi konusunda odaklanmayı amaç edinmekte, diet konusunun sürekli olarak ve düzenli bir şekilde devam etmesinin hassasiyetini vurgulamaktadır. Eğer bahsettiğimiz düzen ve süreklilik olmazsa zaten yapılan işlemin bir yararının olacağından söz bile edemeyiz. Azimle diet yapılmaya devam edilsin, fazla kilolardan kurtulup sağlıklı bir vücuda sahip olmak kafaya konulsun bunların yanına da sürekli yapılan spor faaliyetleri eklensin işte böyle durumlarda % 100 bir başarıdan söz edebiliriz. Aksini düşünecek olursak yapılan tüm işlemler boşa gitmiş olur. 











   Bir hiç uğruna diet yapmak için günlerce aç kalınmış olur insan. Çok daha kötüsü, her şeyiyle düzenli olarak yapılmayan bu diet şekli büyük ihtimalle bir süre sonra terk edileceği için o süreçte verilmiş olan bir takım kilolar varsa bile fazlasıyla geri dönüş yapacaktır. Üzülerek söylememiz gerekir ki bu durumla oluşan psikolojik travmalar da fazla kiloların alınmaya devam etmesi durumuyla birlikte olup, çağımızın hastalığına karşı adım adım sinsi yürüyüşünü devam ettirecektir. Tüm bu problemlerin önüne geçebilmek adına fazla kiloların maksimum noktaya ulaşmasını beklemeden her zaman diet konusuna önem vermemiz ve spor faaliyetlerine özen göstermemiz gerekmektedir. Yaşamımızı sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek adına bu durum asla göz ardı edilmemelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder