Sayfalar

20 Şubat 2013 Çarşamba

Turlar

Turlar

   İnsanların en büyük arzu ve isteklerinden bir tanesi de daha önce görülmemiş olan bir yeri görmek ya da daha öncesinde gidilmiş olunsa bile duyulan hayranlık ve yeniden görme duygusunun tetiklemesiyle birlikte böyle yerlere gidebilmektir. Fakat bu durum zannedildiği kadar da kolay değildir. Özellikle ülkemizin genel ekonomik durumunu düşündüğümüz zaman bu kanıyı olabildiğince güçlendirmemiz mümkündür. Çünkü bu tür, içinde gezi ya da tatil amacı barındıran düşünceler belirli bir ekonomik güç istemektedir. Yani her isteyen haydi bugün tatile gidelim diye eşyalarını alıp yola çıkamaz ne yazık ki. Yol parası, orada ihtiyaç duyulacak ürünlerin parası, kalacak yer / otel parası, yiyecek ve içecek gibi temel ihtiyaçların parası derken liste kabarır da kabarır. Zaten böyle vahim bir tabloya sahip olduğumuz için de bu organizasyonlar orta düzey gelir durumuna bağlı olan aileler tarafından, çeşitli biriktirmeler sonucunda yılda bir kez olmak suretiyle güçlükle yapılmaktadır. Ki bazen o bile olmayabilir.







   Fakat son yıllarda yapılmış bazı gelişmeler ile bu işte yılların verdiği deneyimle yeni yollar bulan isimlerin atılımları sayesinde farklı programlar ortaya çıkmıştır. Bu tür programlar tur olarak isimlendirilmektedir. Tatile ya da geziye, nereye gidilecekse gidilsin o aşamada yapılacak olan bireysel harcamanın çok ama çok daha aşağısı miktarlara çeşitli turlar ile isteyen herkesin katılma şansı bulunmaktadır.

   Bu nokta bahsettiğimiz oluşumun en büyük artısı olarak göze çarpmaktadır. Fakat turlar ile ilgili söylenecek pozitif yönler bununla da sınırlı değildir. Maddi kolaylığın yanı sıra gidilen yerler hakkında araştırmaya gerek yoktur, bilinmezliğe düşme durumu ortadan kalkar. Çünkü böyle organizasyonların bünyesinde çalışan deneyimli kişiler turlara dahil olan herkese gerekli bilgiyi vermektedir. Bu yüzden geçirilebilecek en dolu tatil ya da gezi geçirilmiş olunur. Turlar bu gibi kolaylıkları sağlarken, toplu müşteri getirdikleri için otellerle yapmış oldukları bir takım anlaşmalar ile konaklamak isteyenlere de ciddi oranlarda indirim kolaylığını sağlamaktadır. Tüm bu pozitif yönleriyle birlikte, özellikle tatilden daha çok tarihi değeri olan bölgelerin en iyi şekilde gezilip öğrenilmesi adına yapılan çeşitli turlar, insanlara birçok yönden büyük kolaylıklar sağlamaktadır ve bu oluşum bu ilgi devam ettiği sürece daha da büyüyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder