Sayfalar

20 Şubat 2013 Çarşamba

Sandalye

Sandalye

   Herkesin kullanımında gördüğümüz ürünlerin bazıları evlerde uygulanan dekorasyonların bir parçası olurken, bazıları da kullanılması mecbur gibi görülen ürünler olmaktadır. Bazı ürünler de vardır ki hem ev dekorasyonun olmazsa olmazları arasındadır, hem de o ürünü kullanmak evin kullanılırlığına artı değer katmaktadır. Bahsettiğimiz ürünleri genel olarak ev tekstili adı altında inceleyebiliriz. Çünkü her ne kadar beyaz eşya kullanımlarında da ev dekorasyonunu göz önünde bulundurursak bulunduralım; beyaz eşya kullanımının temel ve tek nedeni gereklilik olmaktadır. Şöyle ki bir evin mutfağında buzdolabı, fırın ya da çamaşır makinesi gibi ürünlerin olmamasını düşünemezken, herhangi bir ev tekstil ürününün olmamasını kabul edebiliriz. 








   O halde bu kanıya dayanarak rahatça söyleyebiliriz ki, beyaz eşya kullanımlara günümüzde zaruri bir gereklilik yapısına dönüşmüşken, ev tekstilinde bu durum çok daha naif bir yapıya sahiptir. Gereklilikten çok insanların göz zevklerine verdiklerin önemle ve rahatlarına duydukları hassasiyetle alakalı bir olgudur. Bu kategoriye uyan ev tekstil ürünlerin herkes tarafından az ya da çok kullanıldığını görmek mümkündür. Fakat bazı ürünler bir takım sebeplerden dolayı her evde tercih edilmektedir. Hangi eve göz gezdirirsek gezdirelim, değişimini görmeyeceğimiz o ürün gruplarının içinde tekli ve setli yapılarla karşımıza çıkan sandalye gelmektedir. Sandalye bu yoğun kullanım yapısıyla beraber çok geniş kesimlere mal olmuş bir oturma grubu ürünüdür.
                
   Bu ürün gruplarının temel yapısını incelediğimiz zaman esasında böyle yaygın kullanımı gerektirecek bir yapıya sahip olmadıklarını görüşürüz. Çünkü gerçekten de çok rahatsız bir yapıları bulunmaktadır. İstenilen hareket özgürlüğünü sağlamaz bu ürün çeşitleri. Eğer rahatlık konusunu silip atarsak başka neden aramamız gerekir. Eğer ev tekstili ürün gruplarında görsellik ve rahatlık çok büyük önem arz etmektedir çünkü. Rahatlığı sildiğimiz zaman ve görselliğinin üzerini de kısmen karaladığımız zaman karşımıza çok başka bir tercih ve kullanım sebebi gelmektedir. Bu tercih sebebini de pratiklik olarak nitelendirebiliriz. Evet, sandalye takımları genel olarak bu özellikleriyle tercih edilmektedir. Özellikle yemek masalarında çabucak yer değişim özelliği olan sandalye, modern yapıda var olmaya devam edecektir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder