Sayfalar

15 Şubat 2013 Cuma

İstanbul Akvaryum


İstanbul Akvaryum

   Artık ülkemizdeki ya da dünyanın birçok ilindeki bölgelere baktığımız zaman, insanların ilgisini çeken dev bütçeli organizasyonların birbiriyle yarıştığını görmekteyiz. Bunun başlıca sebebi olarak, bu projelerin öncelikle küçük çaplıların insanlar tarafından evlerinde, iş yerlerinde ya da çeşitli yerlerde çok fazla şekilde benimsemelerini gösterebiliriz. Böyle bir durumdan sonra, bu ürünlerin çok büyük yapıdaki halleri doğal olarak insanların ilgisini çok fazla şekilde çekmektedir, bir iki bölgede görülmeye başlanan bu uygulamalar hızlı bir yayılma süreci ile ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında görülmeye başlanmaktadır. Bahsettiğimiz bu benzetmelerle neyi tarif etmeye çalıştığımız az çok anlaşılmıştır; evet, henüz ülkemizdeki tüm illerde olmasa da birçok ilde görür hale geldiğimiz devasa büyüklükteki akvaryumlardan bahsediyoruz. Bu alanda büyükşehir belediyeleri adeta birbirleriyle yarış içerisindedirler. Hep en iyisine sahip olmak için sayısız yenilikler geliştirilerek, basının ve ziyaretçilerin ilgisini çekmek amaç edinilmektedir.



   Elbette sadece yapılan projenin büyüklüğü ya da kalitesi önemli değildir. En az onun kadar önemli olan başka unsurlar da bulunmaktadır, bunlardan bahsedecek olursak; projeye ilgiyi çekecek planlamaların yapılması ve giriş ücretleri gibi çok büyük denge değiştiren bu faktörlerin etkisi oldukça büyüktür. Bunların yanı sıra, projelerin en doğru reklam çalışmaları ile gerek web siteleri üzerinden gerek reklam filmleriyle gerek de birebir insanlara duyurulmasının da oldukça büyük önemi bulunmaktadır. Tüm bu saydığımız özellikleri bir arada tutup bir inceleme yaptığımız zaman karşımıza bazı projeler çıkmaktadır. Bu projelerden bir tanesi de İstanbul Akvaryum ismi verilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ihalesiyle ortaya çıkmış heyecan verici oluşumdur.

   Akvaryum İstanbul, firma yetkilerin söylemleriyle dünyasının en iyisi olarak tabir edilmektedir. Bunun sebebi olarak ise, dünya denizinde yaşayan balık türlerinin neredeyse tamamının içinde bulunduğu, kendi türündeki akvaryum modelleri ile kıyaslandığı zaman; içinde barındırdığı gezi güzergâhı, görselliğe verilen önem, eğlence alanları, interaktiflik ve yağmur ormanı gezisi ve son teknolojinin en iyi şekilde kullanılması gösterilmektedir. Her ne kadar oldukça iddialı bir açıklama olarak görülse de, İstanbul Akvaryum kesinlikle akvaryum modellemesine farklı bir soluk oluşturmuş bir projedir ve 8 TL gibi çok cüzi giriş ücreti ile mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden bir tanesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder