Sayfalar

13 Şubat 2013 Çarşamba

Gezi

Gezi

   İçinde bulunduğumuz gezegende her insanın birbiriyle ve çevreyle sürdürmesi gereken bir etkileşim söz durumudur. Bunun duygusal nedenleri ve meraka dayalı olan nedenleri olabilir. Ülkesinden kalkıp da tanımadığı bir ülkeye ziyarete giden bir turisti düşünelim, onun amacı nedir? Neden kendi ülkesinden kalkıp o kadar yol tepip de başka bir yere gelmiştir? Bu durumun altında yazımızın başında bahsettiğimiz olay yatmaktadır. İnsanoğlunun bitmek bilmeyen merakı, duygu birikimi ve benzeri gibi olgular bu sürecin devam etmesinde önemli bir role sahiptir. Bu noktada en çok dikkat çeken konu farklı ülke çapında yapılan gezi olarak gelmektedir karşımıza. Ülkelerin sahip olduğu doğal güzellikler, tarihi kalıntılar en büyük etkiye sahiptir.









   Böyle geziler gelinen yere de gelen kişilere de çok fazla artı değer katmaktadır. Ziyaret edilen yeri düşünelim ilk olarak, öncelikli olarak çok önemli bir reklamdan bahsetmeniz gerekir. Gelen turistler beğendiği özellikleri mutlaka başkalarına da anlatarak reklam edeceklerdir, bunun yanı sıra eğer memnun kaldılarsa kendileri de gelecektir. Bir de yaptıkları harcama durumu vardır tabii ki. Asıl önemli olan konu da budur. Turistin ülkede yapmış olduğu harcama ile sağladığı katkı oldukça önemli bir seviyededir. Tabii bunu sadece tek bir turist üzerinden düşünmemek gerekir. Genel olarak düşündüğümüz zaman ortaya büyük bir potansiyel çıkacaktır. Bir de bu farklı ülkelere yapılan gezi olayını yolculuğa çıkan, uzun seyahatler yapan insanlar açısından düşünelim. Her şeyden önce farklı bir ülkeye ayak basmanın vermiş olduğu ilginç heyecan apayrı bir konudur. Yabancı insanlar, yabancı diller, yabancı yazılar... Her şey yabancıdır. Bu da bambaşka bir deneyim anlamına gelir. Bunların yanı sıra gezi yapılan yerin tarihi ve doğal güzelliklerini görüp hepsi hakkında yerinde bilgilere sahip olma şansı edinilir. Hepsi bir arada düşünüldüğü zaman bu konu hem yapılan yer için hem de bunu yapan insanlar için oldukça büyük önem arz etmektedir.

   Günümüzde bu konuya verilen önemle birlikte artık gezi işi daha ticari bir hale dönüşmüştür. Turlar halinde, gerek yurt dışı gerek de yurt içi birçok bölgeye, uygun fiyatlara gezi yapılarak evrensellikten ve insanlık arasındaki etkileşimden yararlanılması amaçlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder