Sayfalar

13 Şubat 2013 Çarşamba

Diyetler

Diyetler

   İnsanların yaşama şekillerini detaylı bir şekilde mercek altına alacak olursak, bazı çok tezat durumlar karşımıza çıkacaktır. Böyle durumları oldukça önem verilen, insan sağlığı ve devamlığı için önemli olan konular olarak nitelendirebiliriz. Ama bunun tam tersine, bu öneme rağmen bahsetmiş olduğumuz konulara hiç dikkat edilmez. Biraz önce de söylediğimiz tam olarak bu durumu ifade etmekteydi. Basit bir örnek verecek olursak, insan yaşamı için en önemli konunun sağlık olduğunu söyleyebiliriz öyle değil mi? Böyle olmasına rağmen sağlık insanlar tarafından hiç mi hiç önemsenmez. Zararlı alışkanlıklar tüketilmeye devam edilir, sağlığı korumak adına hiçbir eylem gerçekleşmez. Ta ki elden ayaktan düşüldüğü zamana kadar geçerlidir bu durum, sağlık kaybedilince her şeyin değeri anlaşılır fakat o zaman çok geçtir. Söylediğimiz tezat durumu bu örnek en iyi şekilde açıklıyor öyle değil mi? Tam da söylediğimiz gibidir.





                
   Bu olayı hayatımızın birçok alanında görmemiz mümkündür, bu yüzden de vereceğimiz örneklerin listesi uzar da uzar. Çünkü insanların hayatında önem verdiği bir yığın konu bulunmaktadır, yine aynı şekilde önemli olan ama önemsenmeyen konuların sayısı oldukça fazladır. Bunlardan bir tanesi de görünümdür. İnsanlar gerek başkaları ile iletişimleri açısından, gerek aynada kendilerine baktıkları zamanlarda karşılaşmak istedikleri görüntü sebebiyle, gerek de karı koca hayatıyla bağlantılı olarak görünümlerine çok önem verirler. Bu konuda en önemli nokta, yani görünümü en çok etkileyen unsur ise kilolardır. Güzel görünmek için, fazla kilolardan kurtulmak için çeşit çeşit diyetler yapılır fakat sonra yine aynı düzensizlikte besin tüketilmeye devam edilir, spor yapılmaz. Alın size bir tezat durum daha...  Böyle bir ruh haline sahip olunduğu zaman yapılan diyetler neye yarar? Önemli olan bu durumu bir alışkanlık haline getirip hayatı ona göre şekillendirmektir.
                
   Diyetler zaten yapı olarak irade isteyen olgulardır. Hangi çeşidi yapılırsa yapılsın hepsinde ortak nokta budur. Bu sebepten dolayı sürekliliğe dikkat edilmediği zamanlarda yapılan diyetler de bir işe yaramaz. Hatta fazlasıyla alınır verilmiş olan kilolar. Tüm bu etkenlerden dolayı diyetler sürekli olarak ve belirli bir disiplinle devam etmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder