Sayfalar

15 Şubat 2013 Cuma

Doğa

Doğa

   Dünyanın içinde bulunduğu ve son hızla ilerlemekte olan teknolojik ilerlemenin aslında çok olumsuz yönleri bulunmaktadır. Bu olumsuzluklar şimdilik tehdit içeren unsurlar bulunmadığı için insanlar tarafından pek fazla dikkat çekmemektedir. Bunun yanı sıra gözünü para hırsı bürümüş olan egoist insanlar sadece gününü kurtarma adına geleceği düşünmemektedir. Hem kendi geleceğini, hem bizim kısacası herkesin geleceği teknoloji ile yavaş yavaş silinmeye başlamıştır... Teknoloji, gelişme, büyüme ve bunlar gibi olaylar çok yararlıdır, buna itiraz edemeyiz. Fakat her şeyde bir sınır olması gerektiği gibi bu konuda da bir sınır konulması gerekmektedir. Yoksa kısa süreli göz boyayan yararlar ilerleyen zamanlarda çok büyük maddi ve manevi kayıplara yol açacaktır.




                
   Şöyle etrafınıza bir baktığınız zaman doğa adına ne görebilirsiniz ki? Hiçbir şey! Artık öyle bir durumla karşı karşıyayız ki her yerde beton yığınları, gözümüzün alamadığı kuleler bulunmakta. İnsanlar bu konuda, doğayı mahvetme konusunda adeta birbiriyle yarışmakta! Ağaçlık ya da ormanlık güzelim bir alanı yok edip yerine kasvetli beton renkleriyle binalar dikmek hangi mantığa sığar? Fakat bazı mantıklara sığıyor ve teknolojik gelişmeler, lüks evler kapsamında olan bu konular için kimse bir şey diyemiyor.
                
   Bu bilinçsizlik son zamanlarda, özellikle de ülkemizde son 10 - 15 yıllık sürece göre oldukça azalmıştır. Parça parça kaybedilen doğanın aslında can damarımız olduğunun düşüncesinin idrak edilmesiyle birlikte bu konuya verilen önemler arttırılıp ciddi önlemler alınmıştır. Bu sayede ülkemizin birçok şehrinde bulunan doğa güzellikleriyle cazibe merkezi olan birçok noktası koruma altına alınmıştır. Doğanın korunumu, ülkemizin önemli bir gelir kaynağı olan turizm açısından da oldukça önemlidir. Örnek verecek olursak; Karadeniz bölgesindeki eşsiz yeşil alanlarıyla Trabzon, Rize ve benzeri gibi şehirler, İç Anadolu bölgesinde bulunan dağlar, Nevşehir'deki Peri Bacaları, Akdeniz ve Ege bölgelerimizdeki denizler ve daha adını sayamayacağımız bir sürü yer, sürekli bahsetmiş olduğumuz doğa güzelliğine verilebilecek en güzel örneklerdendir. Bu doğanın korunması ülke menfaatlerimizin yanı sıra doğasını çoktan kaybetmeye başlamış dünya için de önemli bir konu olmaktadır. İlerleyen yıllarda ağaçları müzelerde izlemenin yerine şimdi herkes biraz daha bilinçli davranmalıdır!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder