Sayfalar

13 Şubat 2013 Çarşamba

Mobilyalar

Mobilyalar

   Herkes yaşadığı yerin görünümüne maddi gücü ve zevkleriyle paralel olarak belirli bir özen göstermektedir. Kimileri odalarının her birini son model teknolojik eşyalarla doldururken, kimileri de sadelikten yana seçim yapıp oldukça mütevazı davranmaktadır bu konuda. Fakat ne olursa olsun bu konuya verilen önem değişmez. Yani herhangi biri ev tekstilinin en son ürünlerini evinin her odasına ayrı ayrı yerleştirmiş ve diğer bir kişi de onun kadar güncel davranmamış fakat gücünün yettiği kadar evini en iyi görünüme sokmaya çalışmış diye; güncel kalamayan kişinin bu konuya verdiği önemi asla küçümseyemeyiz. Bu çok ama çok yanlış bir davranış olacaktır. Zaten bu tür konuların göreceli kavramlar olduğunu da düşünecek olursak başka söz söylemeye bile gerek kalmayacaktır. Zevkler ve renkler tartışılmaz sözünün de açıkladığı gibi, bu tür konuları her insanda farklılık gösterebilmektedir ve birinin çok güzel bulduğu herhangi bir tasarımı bir başka kişi o kadar da güzel bulmayabilir.









   Her ne kadar yazımızda farklılığı ev tasarımı ve eve verilmiş olan önem üzerinden ele almış olsak da bazı ortak zevkler de yok değildir. Hangi eve bakarsak bakalım değişik modelleriyle görebileceğimiz bir takım eşyalar bulunmaktadır. Bunların içine beyaz eşyaları dahil etmiyoruz çünkü onlar bir tasarım zevkinin yanı sıra gerekli de oldukları için örnek verilme niteliği taşımamaktadırlar. Bu ayrımdan sonra gösterebileceğimiz en büyük ortak zevk mobilyalar olarak çıkar karşımıza. Sadece evlerde de değil; iş yerlerinde, bürolarda, cafelerde, restoranlarda ve bunlar gibi insanların oturma ihtiyacı olan birçok yerde mobilyalar tasarım ve rahatlık açısından en çok tercih edilen ürünlerin başında yer almaktadır.

   Bu ürünlerin böyle çok fazla tercih edilmesinin başlıca sebeplerini geçmişten gelmiş olan alışkanlıklara, evde rahatça oturmaya ve tabii ki de ev dekorasyonuna kattıkları çok önemli havaya bağlayabiliriz. Bilindiği gibi artık kırsal kesimler de dahil olmak üzere yavaş yavaş yer minderleri ve benzeri olan rahatsızlık verici oturma ürünlerinden yavaş yavaş mobilyaları kullanmaya başlamışlardır. Modern hayatın içerisinde bu ürün zaten uzunca yıllardır kullanılmaktaydı. Bununla birlikte bu alanda ticari potansiyel ve ürün yelpazesi de oldukça gelişti. Artık yeni ve cıvıl cıvıl mobilyalara sahip olmak isteyen herkes onca çeşitin ve fiyat aralığının içinde kendine en uygun olanını gönül rahatlığıyla seçebilme şansına erişmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder