Sayfalar

15 Şubat 2013 Cuma

Akvaryum Hobisi


Akvaryum Hobisi

   Bazı şeyler vardır ki insana huzur verir, tüm sıkıntılarını alır götürür. Böyle şeyler insanlara bu derecede büyük rahatlama sağladığı için doğal olarak insanlar tarafından da çok büyük önem görürler ve korunurlar. Kendilerinden bir parçaymışçasına özenle bakımları yapılır, karınları doyurulur, temizlikleri yapılır. Bu betimlemelerimizden akla ilk gelen canlı şüphesiz bir bebek olmuştur. Esasında tam olarak öyle olmasa da bu bahsettiğimiz canlıları bir bebek olarak da nitelendirebiliriz. Çünkü onlar sahiplerinin, onları büyüten, bakımını yapan kişilerin bebekleri gibidir. O derece sevilir ve önem görürler. 



   Daha fazla sevgi seli yaratmadan tam olarak neyden bahsettiğimizi söylememiz gerekiyor. Belki de bahsettiğimiz bu hobi ile ilgilenenler çoktan anlamışlardır ya da bir takım tahminlerde bulunmaya başlamışlardır bile. Evet, balıklardan bahsediyoruz. Belki de bu betimlemelerimiz, balık beslemeden uzak olan kişiler için, o duyguyu tam olarak yaşamamış olanlar için, o sahiplenmeyi hissetmemiş olanlar için biraz da olsa abartılı gelmiş olabilir. Tabii ki buna da saygımız sonsuzdur ama asla kabul edilebilir bir durum değildir. Çünkü o canlıların hiç özel bir çaba göstermeden, sadece kendi hallerinde yaptıkları yaşam eylemleriyle insanlara ne kadar huzur verdiğini, çoğu kişinin onları bir çocuğu gibi görüp ona göre muamele yaptığını bilmekteyiz. Zaten böylesine sevimli ve zararsız canlıların bu şekilde büyük değer görmelerini de yadırgamak pek doğru bir hareket olmazdı esasında. 

   Bu şekilde değer verilen canlıların büyütülmesi beslenmesi bakılması elbette ki kolay bir iş değildir. Her işte olduğu gibi bu işte de özen gerekir, ilgi gerekir. Bu bakım konusunda da karşımıza en önemli ekipman olarak hiç şüphesiz akvaryum gelmektedir. Akvaryumlar, balıkların büyüyüp yaşamına devam edebilmesi için son derecede önemlidir. Elbette bu bahsettiğimiz durumlar, balık besleme hobisini evde gerçekleştiren insanlar için geçerli olmaktadır. Keza farklı alanlarda da akvaryum alt yapılı olan ama akvaryumdan çok daha fazla değişikliğe sahip olan devasa büyüklükte ortamlar bulunmaktadır. Ama genel tabiriyle söylemek gerekirse, akvaryum balıkların küçük, şirin ve rahat evleri olarak tanımlanabilir ve bu hobi ile ilgilenen herkes az ya da çok bu konu hakkında bilgi sahibidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder