Sayfalar

15 Şubat 2013 Cuma

Turizm

Turizm

   Dünya ekonomisini doğrudan etkileyen, bunun yanı sıra ülkeler arası etkileşim ve maddi potansiyel konusunda da çok önemli etkisi olan bir konu bulunmaktadır. Bahsetmiş olduğumuz bu konu özellikle bazı dünya ülkeleri için oldukça büyük, hayati bir öneme sahip olan, Turizm konusudur. Turizm çoğu ülkelerin bırakılan dövizler sayesinde ciddi gelir kapısı olarak görünmektedir. Tabii bu şansa her ülke nail olamamaktadır. Bunun için öncelikle o ülkede cazibe noktaları bulunmalıdır, sonrasında da ülkenin farklı şehirlerinin de tarihi ya da doğal güzellikleri olan yerlere sahip olması gerekmektedir. Sonuç olarak bir ülkeden hiç bilmediği farklı bir ülkeye giden bir insan her yeri gezmek ister, görsel hazlar yaşayacağı yerler görmek ister değil mi? Bunların yanı sıra önemli etkenlerin içinde gösterebileceğimiz son konu da ülkenin stratejik durumudur. Eğer herhangi bir tehdit unsuru bulunmuyorsa, güvenlik güçleri gerçekten işini sağlam yapıp güven aşılayabiliyorsa o ülkenin turist çekmeye başlamaması için hiçbir neden yoktur.








   Tüm dünyada bu şekilde turistlerden gelen maddiyatlar ile ciddi kalkınma sağlayan ülkeler bulunmaktadır. Hatta bazı ülkesin önemli turistik şehirleri gelirlerini bu konuya göre yapılandırmışlardır. Bu konu o derece önemlidir yani onlar için. Bu şekilde turizm kavramından olumlu yönde ve en çok etkilenen ülkelerden bir tanesi de bizim ülkemiz Türkiye'dir. Gerçekten de farklı ülkeler ile mukayese edecek olursak her şehrimize gelen turist ve bu turistlerin yapmış olduğu harcamalarla çok önemli bir potansiyelimiz bulunmaktadır.

   Ülkemizin yerli ve yabancı turistler tarafından en çok tercih edilen yerlerine baktığımız zaman İstanbul şehrini çok ayrı bir yere koymamız gerekir. Belki Akdeniz ve Ege şehirleri kadar geniş sahili, yüzme alanı bulunmuyor olabilir ama dünyaya mal olmuş tarihiyle, yapılarıyla, birçok medeniyetten aldığı izleriyle, doğal güzellikleriyle, Kız Kulesi'yle ve daha sayamayacağımız birçok artılarıyla herkesi kendine hayran bırakarak turizm açısından önemli bir merkez olmaktadır. İstanbul'dan sonra verilebilecek en büyük örnek Akdeniz ve Ege denizleri kıyısındaki sahil kentlerimizdir. Özellikle ağırladıkları turist potansiyeli sayesinde ülkemizin turizm cenneti olmasında İzmir ve Antalya başta olmak üzere bu şehirler büyük önem taşımaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder