Sayfalar

15 Şubat 2013 Cuma

Sağlık

Sağlık

   Şöyle bir elimizde bize ait olan ne var bakalım; ev, araba, güzel bir iş yeri, arkadaş, aile, çocuk, akraba, başarı, şan, şöhret ve daha akla gelen, bir insan üzerinden niteleyebileceğimiz ne varsa hepsini düşünelim. Bunların insanın hayatı boyunca ulaşmak için büyük çabalar harcadığı ya da yine çok büyük emekler sonucunda sahip olduğu kavramlar öyle değil mi? Elimize bir kâğıt kalem alalım ve biraz önce düşündüğümüz bize ait olan ne varsa hepsini dökelim o beyaz kâğıda. Sonra kâğıdın yan tarafına sahip olduğumuz her şey için bir tane sıfır atalım. Zengin miyiz? Bir sıfır ekleyelim. Güzel bir arabamız mı var? Bir sıfır daha ekleyelim. İyi bir aileye mi sahibiz yani sevdiğiniz ve sizi sevip saygı gösteren bir eşiniz mi var? Bir sıfır daha… Pırlanta gibi çocuklara mı sahibiz? Bir sıfır daha... Sıfırları böyle tüm özelliklerimize göre çoğaltalım. Şu anda orada oluşmuş olan sayı topluluğu herhangi bir değer ifade ediyor mu? Tabii ki hayır! Ne kadar çok sıfır olmuş olsa da oranın değeri yine tek bir sıfırdan ibaret. Tam da bu noktada sağlık konusu devreye giriyor. Sağlıklı mıyız? Eğer bu soruya gönül rahatlığı ile evet diyebiliyorsak o eklemiş olduğumuz sıfırlar değer kazanıyor ve başına bir rakamını ekliyoruz. 






   Biraz önce hiçbir değeri olmayan o sayı topluluğu şimdi ne kadar da büyük bir sayı değerine kavuştu öyle değil mi? Çok saygı değer Sayın Vehbi Koç'un bu konudaki çok isabetli yorumunu bir örnek ile detaylandırmak istedik. Gerçekten de öyle değil midir? Eğer sağlık yoksa elimizdeki tüm mal varlığın, eşin dostun, akrabanın ya da diğer tüm zenginliklerimizin bir önemi kalır mı? Hayatın tadını çıkartabilir miyiz? Bu şekilde çoğaltabileceğimiz tüm bu soruların cevabı, hayır. Eğer öyleyse öncelikli olarak sağlık konusuna önem vermemiz gerekiyor.

   Başarı, para, mal varlık, ev araba hayalini kurduğumuz her ne varsa bunlar sağlık konusundan öncelikli değildir. Öncelikle sağlıklı bir birey olmak gerekir ki hayatın mutlulukları yaşanabilsin, elimizdeki zenginliklerden keyif alınabilsin. Öyleyse hep daha iyilerine sahip olmak için kendimizi yıpratmak, bu amaçta sağlıktan olmak ne kadar doğrudur? Elimizdekilerle yetinip onlara şükretmek bu noktada en doğru hareket olmayacak mı? Varsın sıfırlarımız az olsun ama asıl önemli olan başlarında bir olsun, sağlık olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder