Sayfalar

15 Şubat 2013 Cuma

Tatil

Tatil

   İnsanlar hayatın stresini yaşamları boyunca taşıyabilecek bir güce sahip değildir ne yazık ki. Herkesin belirli bir dayanma kapasitesi vardır, sonrasında depresyon olarak çöküntüler başlar. Bu yüzden olabildiğince dertten sıkıntıdan uzak durmak ve hayatı kafaya fazla takmamak gerekir. Bunların yanı sıra her meşgaleden belirli süreli olarak uzaklaşmak çok yararlı bir eylem olarak gösterilebilir. Çünkü yapısı ne olursa olsun insan bir süre sonra hem işinin yoğunluğu ve stresinden hem arkadaşlarıyla olan ilişkilerinden hem de zaman zaman aile içi huzursuzluklardan bunalır. Böyle durumlar hemen hemen herkesin başına gelmektedir ve temel nedeni göstermiş olduğumuz bu hayat yoğunluğu sırasında karşılaşılmakta olan stres ve çeşitli problemlerdir.










                
   Böyle durumlarda yapılabilecek en iyi eylem hava değişikliği olarak da isimlendirebileceğimiz, uzun ya da kısa süreli tatil olarak gelir karşımıza. Çünkü tatil yapmanın da asıl amacı budur zaten. İnsanlar genel olarak aile bireylerini de yanlarına alarak kendilerini dünyadan soyutlamak adına tatil yapmaktadır. Bu eylem ile kısa süreli de olsa hayatın tam olarak tadı çıkartılır, dertlerle iletişim kesilir ve hayatla bağlantı kesilir. Tabii bu durumun uzun süreli olarak yapılması düşünülemez. Çünkü bunun olmasını engelleyecek herkesin belirli sorumlulukları, yapması gereken işleri, bitirmesi gereken projeleri bulunmaktadır.
                
   Ülkemizin bölgesel yapısını inceleyecek olursak aslında tatil yapmaya ne kadar da elverişli bir ortam olduğunu görürüz. Zaten dünyanın dört bir yanından ülkemize gelen insanları da hesaba katacak olursak bu durumdan daha doğal ne olabilir ki? Fakat anlattığımız bu tatil yapısından akla sadece denize sınırı olan bir şehre gitme fikri çıkmamalıdır. Bilakis tatil yapmak sadece denize girmek, kumsalda yürümek ya da güneşlenmek değildir. Özellikle de kafa dinlemek isteyen insanlar için plajların oldukça kalabalık ve gürültülü yerler olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu durumun aksine ülkemizde doğa ile baş başa olup tamamen organik gıdalarla beslenip huzurlu saatlerin yaşanacağı tatil yerleri de vardır ve artık çok fazla tercih edilmektedir. Özellikle İç Anadolu ve civarında yaygınlaşan ve köy düzenine göre dekore edilen tatil merkezleri maliyetleriyle de insanlara büyük kolaylık sağlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder