Sayfalar

15 Şubat 2013 Cuma

En Büyük Akvaryum

En Büyük Akvaryum

   Dünyanın dört bir yanında insanların ilgisini çekecek, onları rahatlatma yetisine sahip olan çeşit çeşit meşgaleler bir diğer ismiyle hobiler bulunmaktadır. Bu hobilerden şüphesiz insanların en çok ilgilendikleri ve en yararlı olanı da hayvan odaklı olanlardır. Çünkü hayvanlar yıllar boyunca insanların hep en büyük dostu olmuştur, zaman zaman kötü olaylar yaşansa da bu durum hep böyle süre gelmiştir. Tarihin başlangıcında başlayan hayvan  - insan dostluğu günümüze kadar gelmiş ve şu an itibari ile çok gelişmiş bir hale dönüşmüştür. Sizin her söylediğinizi dinleyen ama bunu asla kimseye söylemeyen, tüm sırrınızı saklayan birini düşünsenize! Böyle bir dost bulmak gerçekten de zordur öyle değil mi? Ama hayvan dostlar bunları gerçekleştirdiği için, her zaman insanlar dinleyip onları huzura erdirdikleri için her zaman arada mutlak güçlü bir bağ bulunmaktadır.




   Hayvanların çeşitli özellikleri bulunabilmektedir, kimisi farklı ve eğlenceli görünümüyle sahibini eğlendirirken, kimi de biraz önce bahsettiğimiz gibi sahibine dostluk eder. Bazıları da vardır ki onları izlemekten insanlar çok büyük derecede keyif alırlar, hiç sıkılmazlar onları izlemekten. İzledikçe içteki tüm sıkıntıların kaybolduğu bu canlılar tabii ki balıklardır. Balıkların böyle çok önemli bir yeteneği olduğu için de yıllar boyunca onlarla insanlar arasında bazen hobi bazen hobiden de öte çok büyük bağlar oluşmuştur. Bu bağlar sonucunda akvaryumda balık besleme olayı ortaya çıkmıştır. Fakat insanlarla – balıklar arasındaki etkileşim sadece evdeki ya da işyerinde akvaryumlarla sınırla kalmaktadır. Son zamanlarda yapılmış olan çalışmalarla birlikte çok önemli gelişmeler yaşanmıştır. En büyük akvaryum yapısına sahip olma konusunda birçok ülke birbiriyle yarışmıştır. Bu yarışmada farlı ülkeler birbirini geçse de sonunda bir sıralama oluşmuştur.



   En büyük akvaryum sıralaması yapıldığı zaman karşımıza devasa büyüklükte akvaryumlar çıkmaktadır. Bu listenin en başını, 100 binin üzerinde deniz canlısı, balık ve balinaları içinde barındıran Georgia Aquarium almaktadır. 2. sıraya baktığımızda ise Dubai’deki akvaryum karşımıza çıkmaktadır. Bu akvaryumda 400’den fazla köpek balığı türü, 33 binin üzerinde deniz canlısı yaşamaktadır. Listenin 3. sırasına geldiğimizde ise Japonya’da bulunan Okinawa akvaryumuna rastlamaktayız. Bu akvaryum özellikle farklı vatoz türleriyle ilgi görmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder