Sayfalar

20 Şubat 2013 Çarşamba

Kurabiye Tarifleri

Kurabiye Tarifleri

   Yemek yemeye duyulan ihtiyaçla beraber bu alanda ortaya çıkmış olan yiyecek çeşitleri de o kadar büyük bir potansiyele ulaşmıştır ki, tüm dünya lezzetlerinin birleşimiyle meydana gelmiş olan sayısız tattan söz etmemiz mümkündür. Bu çeşitlilik böyle devasa bir büyüklüğe ulaştığı için de, yiyecek çeşitlerinin ayrımının yapılmasında kategoriler kullanılmaktadır. Yapılan bu kategorilendirme işlemi sayesinde, yiyecek çeşitleri daha düzenli bir yapıya bürünmektedir. Fakat buna rağmen, kategorilere ayrılmış bile olunsa, halen çok ama çok fazla çeşitlilik bulunmaktadır. Yani bu kategorilerin varlığı ve sayısı da hiç mi hiç azımsanmayacak bir niteliğe sahiptir. Günlük hayatta önümüze en çok gelen ürünlerin, internette, dergilerde, kitaplarda, müsvedde kâğıtlarda tarifini gördüğümüz yemek türlerinin, reklamı yapılan ürünlerin ya da bunlar gibi birçok yiyecek çeşidinin kategorisi bulunmaktadır. Bu kategorilendirme içerisinde en fazla bilinen ve üzerinden en çok prim yapılan ürün grubu olarak da karşımıza unlu mamuller gelmektedir. Bu sektör gerek ihtiyaç alanı düşünüldüğü zaman gerek de ticari potansiyeli düşünüldüğü zaman çok büyük bir kapasiteye sahiptir. Sahip olunan çeşitli ürün gamı ile her kesimden insanın zevklerine hitap edebilme gücü bulunmaktadır.






   Unlu mamuller denildiği zaman satışı en çok yapılan ya da bayanlar tarafından en çok aranan konu da hiç şüphesiz ki kurabiye tarifleri olmaktadır. Kurabiyeleri bu besin grubunun içerisinde çok ayrı bir yere koyabiliriz. Çünkü gerek hafifliğiyle, gerek kolay elde edilişiyle, gerek gelenekselliğiyle, gerek de kolayca bulunup uygulanacak kurabiye tarifleri ile her zaman tercih sebebi olabilmeyi başarmaktadır. Kurabiye tarifleri yapı itibari ile oldukça kolay elde edilebilecek aşamalardan oluşmaktadır. O yüzden de hamur işine yeni başlayan kişiler ya da mutfak işlerinde kendini geliştirmek isteyen genç bayanlar bu tariflerden yararlanarak kendi zevklerince kurabiyeler ortaya çıkartabilir. Kullanılan ham madde ekseri olarak un olduğu için de çeşitli şekiller vererek kurabiyenin al benisini arttırmak mümkündür. Fakat bu söylediklerimiz kurabiyeye genel bir tanım katmaz. Çünkü öyle kurabiye tarifleri bulunmaktadır ki gerek görünümüyle gerek de farklı lezzetiyle dudak uçuklatmaktadır. Tüm bu geniş jenerasyonları sebebiyle kurabiyedeki yemek kültürünün apayrı bir yerine koymak gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder