Sayfalar

13 Şubat 2013 Çarşamba

Kitap

Kitap

   Hayatı olumlu yönde etkileme kabiliyeti olan, insanlık tarihinin en faydalı buluşları olarak isimlendirilebilecek ürünlere örnek verilmesini istesek akla ilk gelenler ne olurdu acaba? Bilgisayar, televizyon gibi ürünler öncelikli olarak, belki sonra da cep telefonu, tabletler ya da bunlar gibi benzeri işleve ait teknolojik ürünler üzerinden bir sıralama yapılırdı. Oysa bunların ne denli yararlı olduğunun ucu açık bir konudur. Bu sebepten dolayı da insanlık tarihinin en yararlı buluşu olarak isimlendirmek hiç doğru olmaz. Böyle bir kanıya varabileceğimiz, insanlık için hayatı öneme sahip olan sadece bir adet ürün / eşya bulunmaktadır. O ürün de çoğumuzun aklına gelmediğinden emin olduğumuz, en büyük dostumuz olan kitaptan başka bir şey değildir.


   Çoğu kişi tarafından değeri bilinmiyor olsa da kitap insan hayatı için çok büyük bir etkiye sahip olmuştur. Öncelikli olarak bilgi birikimlerinin aktarımı kitap sayesinde yapılmıştır ve halen de bu şekilde devam etmektedir. Öte yandan bahsetmiş olduğumuz bu ürün onu layıkıyla okuyan insanlara çok büyük artı değerler katmaktadır. Kitapla dost olan, onun her istediğini anlamaya çalışan insanlar bir gün mutlaka bu hazzı tatmaya başlar. Sonrasında da yavaş yavaş bilgi birikimi yükselme gösterir. Kitap o kadar önemlidir ki dünyanın neresine bakarsak bakalım bu konuya verilen değer gözlemlenebilir. Okuma alışkanlığını en üst seviyelere çekebilmek adına çok modern yapılara sahip olan kütüphaneler okuyuculara hizmet vermektedir. Bunların yanı sıra yine çok ilginç bir ayrıntı olarak gösterebileceğimiz konulardan bir tanesi de dinimiz ile ilgilidir. Kendi dinimiz başta olmak üzere diğer tüm dinlere ait olan kuralların yazıldığı kutsal olarak kabul edilen bu yapıtlar da yine kitaptır. Sadece bu durum bile kitapların aslında ne kadar da önemli bir yapıya sahip olduğunu göstermek adına yeterli olmalıdır.











                
   Tüm bunların yan sıra kitap insan hayatı için gerekli olan eğlenceyi ve heyecanı da yaşamayı sağlamaktadır. İyi bir kurguya sahip olan fantastik, macera ve korku romanları günümüzde en çok satılan türler arasında yer almaktadır. Hayatımızdaki bu önemli katkılarından dolayı gerçek dostumuz olan kitapla dostluğumuzu hiçbir zaman bozmamak hatta daha da güçlendirmek, tabiri caizse boynumuzun borcudur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder