Sayfalar

13 Şubat 2013 Çarşamba

Yemek Tarif

Yemek Tarif

   Sahip olunan bilgi birikimin tamamı geçmişteki sahip olunan bilgilerin sürekli olarak aktarılması süreciyle meydana gelmiştir. Zaten adından da anlaşılacağı gibi bir birikim söz konusudur. Bilgi sürekli birikerek ilerlemeye devam eder. Aynı şekilde şu anda dünyada sahip olduğumuz bilgiler de gelecek kuşaklara aktarılacak ve onların yeni bilgileriyle birleşecek. Böylece birikim daha da büyüyerek gelecek nesillere aktarılmaya devam edecek. Günümüzde, bahsettiğimiz konuyla paralel bir şekilde, bilgi birikimi adına ne varsa belirli deneyimler sonucu meydana gelmiş ve gerek kitap gerek de teknolojik aletler yardımıyla aktarımı gerçekleşmiştir.







   Bu şekilde geçmişten gelen bilgilerin derlenip en sade haliyle toplandığını ve halen de günümüzde insanların hizmetinde olduğu birikimleri düşünecek olursak bu konuyu oldukça fazla örnek gösterme şansımız vardır. Fakat bu konu hakkında verilebilecek en belirgin örneklerden bir tanesi, birikimlerin insan hayatını pratikleştirmesi ve fayda sağlaması gibi nitelikler göz önünde bulundurulduğu zaman yemek tarif kitapları olarak gelmektedir önümüze. Yazımızın başından bahsetmiş olduğumuz tüm birikim evresini bu tür kitaplarda bulmamız mümkündür. Zamanla farklı kültürlerden ya da geçmiş kaynaklardan elde edilen farklı yemekler hakkında bilgiler yemek tarifi hakkında sahip olunan bilgiyi arttırmaktadır. Bununla birlikte kitapların içeriği de sürekli genişlemekte ve daha çok insana ulaşmayı amaç edinmektedir. Doğrudan düşünebiliriz ki kitap içeriğinin barındırdığı yemek tarif ne kadar fazla olursa ve ne kadar da çeşitli olursa, hitap ettiği insan sayısı da o derece fazla olmaktadır.

   Yemek tarif konusunda elimizde bulunan materyallerin bu derece güçlü bir yapıya sahip olmasının altında aslında insanların damak zevkine olan düşkünlüğü yatmaktadır. Bu durumun da kitapların oluşma sürecini başlattığı düşünülmektedir. Daha önce hiç denenmemiş ve oldukça güzel bir tada sahip olan yiyecek türü, daha sonra tekrar yapılabilmek adına; içindeki maddeler ve yapım aşamasındaki uygulamalarla birlikte herhangi bir yere kaydedilmiş. Bu yemek tarifi yazılımlarının çoğalmasıyla beraber de ortaya daha geniş ve daha büyük bir potansiyel çıkmıştır. Artık günümüzde bu konu, erkek bayan fark etmeksizin herkesin büyük yardımcısı olmayı başarmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder