Hayatımızda
gündemde olan her konunun mutlaka detaylı ya da farklı bölümleri mevcuttur.
Yani ilgilenilen bir meşgale hakkında tam bilgiye sahip olmak için onu tüm
yönleriyle bilmek gerekmektedir. Sadece birkaç ana dalını bilmekle o işi
biliyor olunmaz. Bu durum birçok konu için geçerli olmaktadır. Detayı olmayan
bir iş bulmak mümkün müdür? İşin inceliklerini öğrendikçe yeni bir şeyler
öğrenmeye devam edilir, bu süreç hiç bitmez. Ta ki o konu hakkında tüm
detayları öğrenene kadar... Bu da işin ciddiyetine göre yıllar alır hatta çoğu
zaman ömür bile yetmez.
Biraz önce de söylediğimiz gibi bu durumu hayatımızda
karşımıza çıkabilme ihtimali olan her konu için örnek olarak gösterebiliriz.
Fakat bazı konular vardır ki tam anlattıklarımızla kesişmektedir. Ne kadar
öğrenilirse öğrenilsin her zaman eksiklikler kendini gösterir. Tarifler
yardımıyla öğrenimi yayılan bu konu yemek yapmak olarak isimlendirilmektedir.
Yemek yapmak öyle geniş çevreleri kapsayan bir kavramdır ki bu yüzden tüm
tariflerin öğrenilmesi için bir ömrün yetmeyeceğini söyleyebiliriz. Farklı
dünya ülkelerinden tarifler ile ansiklopedilere sığmayacak bir potansiyele
erişen yemek konusu ülkemizin de, diğer dünya ülkelerine nazaran daha baskın
olduğu bir konu olarak gözlemlenmektedir.
Türk mutfağı olarak
isimlendirilen, ülkemize ait yemek tarifleri ile herkes tarafından çok sevilen
yemek tarifleri ile bilinen bu etkileşim her geçen gün gücüne güç katmaktadır.
Bu gücün korunması ve büyüyerek devam etmesi için, başka bir deyişle; yemek
kültürümüzün bozulmadan ve daha da gelişerek gelecek kuşaklara aktarılması için
ülkemizde eğitim veren ve oldukça fazla ilgi gören aşçılık okulları
bulunmaktadır. Bu okullar üniversite düzeyinde kabul edilip yemek yapma
sanatına dair tüm incelikler, tarifler bunların yanı sıra bize özgün mutfağın
incelikleri ve böyle daha sayısız tarifler, aşçılık konusunda hevesli olan
kişilere öğretilmektedir. Bunların yanı sıra bu ise yıllarını vermiş
aşçılarımız da bu işi gönüllü olarak yapmaktadır. Kimi zaman kurumların özel
davetlisi olarak katıldığı yapıtlarda verdikleri önemli tarifler ile kimi zaman
da televizyon programlarıyla verdikleri tarifler sayesinde yemek kültürümüzün
herkes tarafından bilinip en iyi şekilde korunmasında çok önemli bir rol
oynamaktadırlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder