Sayfalar

11 Şubat 2013 Pazartesi

Tarifler

Tarifler

   Hayatımızda gündemde olan her konunun mutlaka detaylı ya da farklı bölümleri mevcuttur. Yani ilgilenilen bir meşgale hakkında tam bilgiye sahip olmak için onu tüm yönleriyle bilmek gerekmektedir. Sadece birkaç ana dalını bilmekle o işi biliyor olunmaz. Bu durum birçok konu için geçerli olmaktadır. Detayı olmayan bir iş bulmak mümkün müdür? İşin inceliklerini öğrendikçe yeni bir şeyler öğrenmeye devam edilir, bu süreç hiç bitmez. Ta ki o konu hakkında tüm detayları öğrenene kadar... Bu da işin ciddiyetine göre yıllar alır hatta çoğu zaman ömür bile yetmez.





              
   Biraz önce de söylediğimiz gibi bu durumu hayatımızda karşımıza çıkabilme ihtimali olan her konu için örnek olarak gösterebiliriz. Fakat bazı konular vardır ki tam anlattıklarımızla kesişmektedir. Ne kadar öğrenilirse öğrenilsin her zaman eksiklikler kendini gösterir. Tarifler yardımıyla öğrenimi yayılan bu konu yemek yapmak olarak isimlendirilmektedir. Yemek yapmak öyle geniş çevreleri kapsayan bir kavramdır ki bu yüzden tüm tariflerin öğrenilmesi için bir ömrün yetmeyeceğini söyleyebiliriz. Farklı dünya ülkelerinden tarifler ile ansiklopedilere sığmayacak bir potansiyele erişen yemek konusu ülkemizin de, diğer dünya ülkelerine nazaran daha baskın olduğu bir konu olarak gözlemlenmektedir.
                
   Türk mutfağı olarak isimlendirilen, ülkemize ait yemek tarifleri ile herkes tarafından çok sevilen yemek tarifleri ile bilinen bu etkileşim her geçen gün gücüne güç katmaktadır. Bu gücün korunması ve büyüyerek devam etmesi için, başka bir deyişle; yemek kültürümüzün bozulmadan ve daha da gelişerek gelecek kuşaklara aktarılması için ülkemizde eğitim veren ve oldukça fazla ilgi gören aşçılık okulları bulunmaktadır. Bu okullar üniversite düzeyinde kabul edilip yemek yapma sanatına dair tüm incelikler, tarifler bunların yanı sıra bize özgün mutfağın incelikleri ve böyle daha sayısız tarifler, aşçılık konusunda hevesli olan kişilere öğretilmektedir. Bunların yanı sıra bu ise yıllarını vermiş aşçılarımız da bu işi gönüllü olarak yapmaktadır. Kimi zaman kurumların özel davetlisi olarak katıldığı yapıtlarda verdikleri önemli tarifler ile kimi zaman da televizyon programlarıyla verdikleri tarifler sayesinde yemek kültürümüzün herkes tarafından bilinip en iyi şekilde korunmasında çok önemli bir rol oynamaktadırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder