Sayfalar

13 Şubat 2013 Çarşamba

Koltuk

Koltuk

   Evlerde en çok önem verilen konu öncelikle rahatlık olarak bilinmektedir. Özellikle bayanlar için bu durum biraz daha görselliğe kaçıyor olsa da, erkekler rahatlarına son derece düşkündür. Üzerinde rahat bir şekilde oturup kalkamayacakları ama oldukça hoş görünümlere sahip olan ev tekstil ürünleri bu yüzden pek fazla tercih edilmemektedir. Fakat bunlara rağmen evli çiftlerde bu konularla genel olarak bayanlar ilgilendiği için evin son derece uyumlu renklerle dizayn edilmesi sıkça karşılaşılan bir durumdur. Yine de bu söylediklerimizden bayanların bu rahatlık konusuna pek fazla önem vermedikleri çıkartılmamalıdır. Belirtmeye çalıştığımız ifade, rahatlık konusunun görünüm, tasarım ve şıklık konusuna göre bir seviye daha geride olduğudur. Aynı giyim konusunda olan olayı bu durum için de gösterebiliriz. Bilindiği gibi bayanların giydiği bazı giyim ürünleri hiç de rahat bir yapıya sahip değildir. 











   Üzerinde bulundurulduğu süre boyunca rahatsızlık verir. Fakat buna rağmen oldukça hoş görünümleri olduklarından dolayı tercih edilmeye devam edilir. Aynı durum bu konuda da karşımıza gelir ama bu kez daha dengeli bir oluşumdan bahsedebiliriz. Yoksa bayanlar da görsellik kadar rahatlığa önem verirler doğal olarak. Çünkü en nihayetinde bir koltuk düşünelim, temel işlevi üzerine oturulmadır öyle değil mi? Sağında solunda süslemeler olan ve vücudun çeşitli bölgelerine batıp rahatsızlık veren koltuk elbette tercih edilmeyecektir.  Hatta bu tür ürünlerde bayanların da rahatlığa düşkünlüğünden söz edebiliriz. Çünkü koltuk takımları gibi ürünlerde dekorasyon pek geniş bir konu değildir zaten. Farklı renkleri ve farklı şekillerini görüşürüz en fazla bu şekilde olan oturma gruplarının. Onun dışında en büyük tanıtım ve pazarlama payı koltuk takımlarında rahatlık üzerinden sürmektedir.
                
   Koltuk yumuşacık yapıları ve mekân rengine uyumlu görünümleri ile gerçekten de birçok yerin vazgeçilmez ürünleri arasına kendini koymayı başarmıştır. Herhangi bir evin yanı sıra iş yerlerinde, kafelerde, restoranlarda ve böyle daha birçok yerde koltuk görmemiz mümkündür. Mekânın rengine uyumlu bir görüntüye sahipse ve üzerine oturulduğu zaman hiçbir rahatsızlık vermiyorsa koltuk takımının mekân rahatlığı ve dekorasyonunda en önemli paya sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder