Sayfalar

15 Şubat 2013 Cuma

Akvaryum Balıkları

Akvaryum Balıkları

    Her konunun belli başlı önemli noktaları bulunabilir ve bu önemli noktalar zamanla öğrenildiği gibi yaşanan bir takım kötü deneyimler sonucunda da hafızalara yerleşebilir. Örnek vermek gerekirse her şeyin fazlası zarar diye bir söz vardır, bunu genel olarak herkesin bildiğini söyleyebiliriz. Bunu aynı şekilde küçük çocuklar da bilir, her zaman aile büyüklerinden ya da çeşitli kişilerden duyarlar. Bu örneği biraz daha özelleştirelim şimdi; her şeyin fazlası zarar cümlesini konumuzla bağdaştıracak olursak akvaryum balıklarının yemlenmesi konusuna gelebiliriz. Birçoğumuzun malumu olduğu üzere, akvaryum balıkları yemlendiklerinde doyduklarını anlamazlar, bu durum genel olarak böyledir. Eve yeni bir akvaryum ve içine çeşit çeşit birbirinden güzel balıklar aldığınızı düşünelim. Eğer küçük bir çocuğunuz varsa o balıklar o küçük çocuğun çok ilgisini çekecektir. Siz balıkların yemini akvaryuma boşaltırken görüp aynısını yapmak isteyecektir. 



   Siz her ne kadar balıkların yemlenmesinin çok önemli bir konu olduğunu söyleseniz de o çocuk kutudaki tüm yemleri akvaryumun içine boşaltacaktır. Elbette kötü bir niyetle yapmayacaktır bunu, balıkları çok sevdiği için onların bol bol yemeleri için yaptığı bu hareket onların ölmesine yol açacaktır. Bu aile büyüğünün söylediği onca şeye rağmen yapılıp yaşandığı için acı bir deneyim olarak hafızasına kazınacak ve bir daha asla aynısını yapmayacaktır! İşte akvaryum balıkları ile ilgili birçok konu böyle tecrübelerde hafızalara kazınmıştır. Bu örnekten yola çıkarak, akvaryum balıkları neden ölür? Sorusuna vereceğimiz en genel cevap da budur. Sonrasında bakım yanlışlıkları, filtre problemleri gibi konular gelmektedir.

   Akvaryum balıkları, sadece balık olarak nitelendirilemez. Sınırsız sayıda akvaryum balık çeşitleri, akvaryum balık türleri bulunmaktadır. Bunlardan çeşitli çevrelerce hepsi beslenip büyütülmektedir. Akvaryum balığı, diğer balık türlerine göre çok daha fazla önem isteyen canlılardır. Onların bakıma muhtaç olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bahsettiğimiz bu niteliğe sahip olan balık akvaryum olmaksızın yaşayamaz!  akvaryum balıkları ayrıca farklı görünümleriyle de çok büyük ilgi ve beğeni kazanabilmektedirler. Bu türlerden en çok ilgi çekenlerden bir tanesi de, akvaryum vatoz balığı olarak karşımıza çıkmaktadır. Akvaryum balıklar, bu sebeplerden dolayı sevimlilikleriyle çok daha büyük özenle büyütülmektedirler. akvaryum balıklarıtürleri elbette saymayla bitecek kadar az bir potansiyele sahip değildir, aksine saymakla bitmez akvaryum balığı türleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder