Sayfalar

15 Şubat 2013 Cuma

Akvaryum Bitkileri


Akvaryum Bitkileri

   Birinin size bir ev hediye ettiğini düşünün. Tam istediğiniz gibi bir ev. Büyük mü büyük, ferah mı ferah… İstediğiniz tüm yaşama koşullarını içinde barındırıyor. Fakat sadece bunun yeterli olmayacağını söyleyebiliriz sanırım. Her konuda olduğu gibi bu konuda da bazı önemli konular bulunmaktadır. Örneğin, karşımıza çıkan en önemli husus bu durumda görselliktir. Evet, evin görünümü de çok büyük önem arz etmektedir. Hem dışarıdan daha hoş bir görüntüye sahip olması için, hem de içeride yaşayanlara daha iyi bir yaşama alanı sunması için. Bahsetmiş olduğumuz bu örnekler zincirini çok rahat bir şekilde akvaryum balıklarının yaşam alanlarıyla bağdaştırabilmemiz mümkündür. Çünkü onların yaşam alanında da bu konuların oldukça büyük önemi vardır, belki balıklar için görsellik konusu o derece önemli olmayabilir ama balık besleyenler için balıkların güzel görünümlerinin yanına akvaryum bitkileri ile kazandırılacak çok daha hoş görünümlerin önemi daha büyüktür. 



   Öncelikle sadece içinde suyu olan bir akvaryum düşünün. Oldukça boş bir görüntü öyle değil mi? Sonra bu akvaryuma filtre ekleyelim, o hava kabarcıkları bir miktar daha güzelleştirdi görünümü. Sonra balıkları akvaryuma koyabiliriz artık. Evet, bu şekilde çok daha güzel bir görüntü ile karşı karşıyayız. Fakat bu akvaryumun içini çok daha güzel bir görünüme kavuşturmamız ve balıklara çok daha rahat bir yaşam alanı sunmamız mümkün. Bunun için çeşitli akvaryum setlerine ait araç ve gereçler bulunsa da en önemlisi akvaryum bitkileriolarak karşımıza çıkmaktadır. Az önce balıkları bıraktığımız akvaryumun içine bir de akvaryum bitkilerini yerleştirelim. Şimdi karşımıza çıkan görüntünün balıkların o huzur verici edalarıyla çok daha güzel bir hale dönüştüğünü çok rahat bir şekilde söyleyebiliriz.

    Bitkili akvaryum modelleri, diğer akvaryum modellerine göre çok daha fazla ilgi görmektedirler. Bunun en büyük sebebi, biraz önce de bahsettiğimiz gibi görünümdeki güzellik ve balıklara daha sağlıklı bir sulu yaşam alanı sağlamalarıdır. Bunların dışında bitkili akvaryum kurulumu da sıfırdan yapılabilmektedir. Bu akvaryum modellerinin içindeki akvaryum bitkisi büyük haliyle ekleneceği gibi, küçük tohum olarak da eklenebilmektedir. Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuz zaman, bu iki terimin; akvaryum bitki… ne kadar birbiriyle bağdaşık olduğunu ve ne derece önemli olduğunu görebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder