Sayfalar

10 Şubat 2013 Pazar

Sahibinden Akvaryum

Sahibinden Akvaryum

   Genel olarak her insanın ilgilendiği bir takım hobiler bulunmaktadır. Tabii ki bu kavram oldukça geniştir, hobi olarak özetlediğimiz zaman birçok şey ortada kalır. Bu yüzden bazı örnekler vermek gerekir ve bu vereceğimiz örneklerin en başında şüphesiz ki insan ve hayvan ilişkileri yer alır. Çünkü insanlar hayvanlar ile ilgilenmekten, onlarla eğlenmekten oldukça keyif alırlar. Keza hayvanlar da insanlara muhtaç olduğu için karşılıklı olarak etkileşim sürer gider. Evde hayvan besleme hobisine gösterebileceğimiz çok çeşitli örnekler vardır, bunlardan en belirgini olanlarını sayacak olursak ilk sırayı kediler, köpekler, muhabbet kuşları, papağanlar ve balıklar gibi canlılar alır. Saymış olduğumuz tüm hayvanların belirli bir ilgilenen kitlesi bulunmaktadır ve hepsi üzerinden ticaretler yapılabilmektedir. Fakat bu konuda balıklara çok daha ayrı bir yer açmak gerekir. Çünkü gerek akvaryum ürünleri olsun gerek de balıkların birebir satışları olsun, evcil hayvanların ticaret potansiyelinde en büyük pay bu canlılara aittir. Bir balık alıp beslemek diğer hayvanlara nazaran çok daha zahmetli ve bilgi isteyen bir iştir. 





   Durum böyle olunca da ona göre çeşitli aksesuar almak, araştırmalar yapmak gerekmektedir. Bu ihtiyaçların en başında herkesin tahmin edebileceği üzere akvaryumlar, akvaryumun içine konulacak çeşitli dekorasyon ürünleri, balıklar, akvaryum kumları ve daha çok çeşitli araç gereçler gelmektedir. Bu yüzden akvaryum ve akvaryum malzemeleri oldukça fazla fiyatlara ulaşabilmektedir. Bu durum bu işe yeni başlayacak insanlar için sorun gibi görünse de, bunu bazı şekillerde aşmaları mümkündür. Bu konudaki en çok tercih edilen metot ise daha önce başkalarının kullandığı akvaryumları almaktır. Sahibinden akvaryum, eğer temiz ve düzgün kullanılmışsa ilk başlangıç için gayet uygun bir yapıya sahiptir.

   Balık besleme hobisi esasında kademeli bir kavramdır. Bu hobiye ilk başlandığında yürekte küçük bir heyecan bulunur, sonra balıklar sayesinde huzur bulup ruhsal olarak rahatladıkça aradaki bağ artar ve bu hobi tutkuya doğru yol almaya başlar. Bu şekilde beslenmek istenen balık sayısı da artar ve doğal olarak yeni akvaryum arayışları başlar. Böyle durumlarda boşta kalan akvaryumlar, sahibinden başka kişilere çok daha cüzi miktarlara satılabilir. Bu hobiye yeni başlamak isteyenlerin gözünü fiyatlar korkutuyorsa sahibinden akvaryum onların imdadına yetişecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder