Sayfalar

15 Şubat 2013 Cuma

Otel

Otel

   Genel olarak maddi durumu orta seviye ve bu seviyenin üstünde olan insanlar, senede bir kez bile olsa hayatın stresinden, yoğunluğundan sıyrılabilmek adına farklı şehirlere tatil yapmaya gitmektedir. Bu kafa dinleme işlemi kısa süreli de olsa, çalışma düzeni ve maddi güce göre bir hafta ile sınırlasak da, farklı şehirlerin havasını solumak, dertten ve problemden kendini soyutlamak insana çok iyi gelmektedir. Bu şekilde tatil olarak tercih edilen bölgelere ülkemizin hatta dünyanın her kesiminden örnekler versek de en çok tercih edilen yerler Akdeniz ve Ege kıyılarındaki şehirlerimizdir. Böyle şehirler denizle ve turizmle iç içe olduğu için doğal olarak da yapılan tercihler böyle yerlere olmaktadır. Bahsettiğimiz şehirler ağırladıkları yerli ve yabancı turistlerin büyük kapasitesi nedeniyle zamanla geçim kaynağı olarak bu konuyu öncelikli hale getirmişlerdir. Böyle şehirlerin özellikle deniz kenarlarında kurulmuş sayısız otel göze çarpar. Denize sıfır manzarası olan bu yapılar tatile gelenlerin vazgeçilmezleri arasındadır. Bulunduğu konuma ve verdiği hizmet kalitesine göre belirli fiyat aralıklarında olan oteller, tatil yapmaya gelmiş her insanın bütçesine uyabilecek fiyat seçenekleri çıkartmaktadır karşımıza.
                
   Otel ismini verdiğimiz bazen çok büyük şekilleriyle de karşılaşma ihtimalimizin olduğu bu yapılar, dışarıdan görüntüleriyle ya da bulundukları konum olarak da çok fazla dikkat çekmektedir. İçindeki ürünlerin kalitesi, oda ya da kat sayısı, müşteriye olan ilgi ve daha birçok faktöre göre yıldız sistemi üzerinden oteller, bu yıldızlara göre de yükselen bir bütçe çıkarmaktadır konuklarına. Konumuzu 5 yıldızlı bir otel üzerinden düşünecek olursak; tatile gelen bir insanın ihtiyacı olabilecek her şey düşünülmüştür böyle yapılarda. Bir otel görev olarak nasıl bir işleve sahipse hepsi hatta daha da fazlası mevcuttur. Eğlence salonları, diskoları, barları, kapalı ve açık yüzme havuzları, oyun alanları, oda içerisindeki son teknoloji yapılarıyla, mini barıyla akla gelebilecek her ihtiyaca ve arzuya cevap vermektedir.










                
   Tatil amacının yanı sıra iş seyahatinde olan ya da evinden uzakta olan kişiler için konaklama ihtiyacını da en iyi şekilde karşılayan otel, bu bilinirlik yüzdesi ve kullanım yapısı ile sosyal gücün yanı sıra ciddi bir ticari güç de oluşturmaya devam etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder