Sayfalar

13 Şubat 2013 Çarşamba

Oteller

Oteller

   Her ülkenin ya da daha da özelleştirecek olursak her şehrin marka değerine etki eden, diğer bölgeler tarafından tanınırlığına pozitif yönde katkılarda bulunan tarihi yapılar ve gösterişli yapıtlar bulunmaktadır. Bu şekilde özellikleri bulunan yapılar bölgeden bölgeye farklık gösterebilmektedir. Örneğin ülkemizin iç ve doğu bölgelerinde tarihi yapılar çok fazla ziyaretçi çekmekte iken, güney sahillerimizde, Batı'da ve Marmara bölgelerinde görülen doğal zenginlikler ekseri olarak ilgi çekmektedir. Aynı durum Karadeniz bölgesi için de geçerlidir. Bu bölge en az Güney bölgelerimiz kadar güzelliklere sahip olsa da başta coğrafi şartların getirmiş olduğu ulaşım zorluğu; sonrasında da kapalı ve yağmurlu iklimi nedeniyle biraz daha ikinci planda kalmaktadır.










   Fakat her nereden söz ediyorsak olalım, az ya da çok, farklı nedenlerle gelmiş olan belirli bir ziyaretçi kapasitesi bulunmaktadır. Bu değişmez bir gerçektir. Böyle durumların yaygınlaşması da ziyaret potansiyeli olan yerlerde çokça oteller görülmesine olanak sağlamıştır. Bu yapılar hem gelen ziyaretçi açısından kolaylık sağlamakta, hem bölgenin mimarisine artı değer katmakta hem de maddi yönden kalkınmaya önemli bir desteği olmaktadır. O yüzden ülkemizde bulunan oteller genel olarak düşünülürse, hem ülkemize ticari anlamda çok büyük artılar katmakta, hem de gerek yerli gerek de yabancı turistlerin farklı illerdeki konaklama sorununa en kaliteli çözümü sunmaktadır.

   Oteller her bölgede bir takım farklılıklarla çıkar karşımıza. Örneğin Antalya, İzmir ya da İstanbul gibi şehirlerimizle Van, Kayseri ve benzeri özelliklere sahip olan şehirlerimizde görülen oteller hem sayı olarak hem de yapısal yönden büyük farklılıklar gösterir. Bu söylem, o bölgeleri kötülemeyi amaç edinmektedir. Sadece söylemiş olduğumuz İstanbul, İzmir, Antalya ve benzeri gibi şehirlerimiz ülkemizin en büyük turizm potansiyeline sahip olduğu için, dolayısıyla da bu şehirlerin ağırladıkları misafir sayısı da diğer yerlere göre kat kat fazla olmaktadır. Bu durum da doğrudan orada kurulmuş olan oteller ve yapılarını etkilememektedir. Öncelikli gelir kaynağı turizm olan bölgelerin sahip olduğu çok lüks ve fazla sayıdaki otellerden daha doğal ne olabilir? Tüm bu sebeplerden dolayı ülke bazlı sahip olduğumuz oteller özellikle bazı bölgeler için çok büyük önem teşkil etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder