Sayfalar

15 Şubat 2013 Cuma

Akvaryum Dizaynı


Akvaryum Dizaynı

   Çevremizde gördüğümüz nesnelere şöyle bir göz gezdirelim, örneğin her adım başında karşımıza çıkan evler… Ne kadar farklı yapılara sahip konutlar vardır öyle değil mi? Büyük, küçük, bahçeli, bahçesiz, apartman ya da benzeri gibi birçok tür. Bu durumun böyle olmasındaki en büyük etken hiç şüphesiz insanların zevk dünyalarıdır. İçinde bulundukları evin gerek içeriden bakıldığında görünümü, gerek de dışarıdan gözlemlendiğinde görünecek yapısı insanlar için çok önemlidir.



   Arzuları doğrultusunda en güzel görüntüye sahip olmak için uğraş gösterirler her zaman. Bunun yanın da evin ne denli bir yapıya sahip olduğu, içinde yaşarken rahat edilip edilmeyeceği de yine çok önemli bir konudur. Tüm bu konuların yanı sıra, en az bu konu kadar da önemli olan bir başka konu daha vardır. O da evin yapısının çevreye uygun olup olmadığıdır. Tüm bu konuları tek bir amaçta birleştiren insanlar her şeyi bir dizayn çerçevesine sokmak, istedikleri gibi görmek isterler. Bu insanların doğasında vardır. Böyle bir yetiye sahip olunduğumuz için de doğal olarak sadece kendi yaşam alanlarımızı dizayn etmekle kalmayız. Çevrede görülen birçok yapıda çeşitli zevklerin izlerini görebileceğimiz gibi, insanların dostları olan çeşitli hayvanların da yuvaları konusunda böyle bir durum söz konusudur.  Kuş kafesleri, kedi ve köpek yuvaları ya da balık akvaryumları, hepsinde belirli tasarlamalar mevcuttur.

   İnsanların zevklerine ve evlerinin durumuna göre ihtiyaç hali olarak ortaya çıkmış olan dizaynlardan en büyük potansiyele sahip olanları akvaryumlara yapılan düzenlemelerdir. Balık yetiştiriciliği çok uzun zamanlardır insanların meşgul olduğu bir hobidir. Buna bağlı olarak balıkların yaşam alanı olan akvaryumların da zamanla değişim göstermesi, farklı ihtiyaçları karşılamak için geliştirilmesi kaçınılmaz olmuştur. Sırf bu etmenlerden ortaya çıkıp zamanın ihtiyaçlarına göre yapılan akvaryum dizaynları ile günümüze kadar gelip büyük bir ivme kazanmış akvaryum üreticileri de bulunmaktadır. Akvaryum dizayn konusu ele aldığında karşımıza çıkan en yaygın modellerden bir tanesi mobilyalı akvaryum çeşitleridir. Sağlamlığı ve kullanım alanlarındaki rahatlığı açısından birçok balık hobisini gerçekleştiren kişiler tarafından bu ürünler geniş şekilde tercih edilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder