Sayfalar

11 Şubat 2013 Pazartesi

Yemek

Yemek

   Damak zevkimizle paralel olarak ortaya çıkmış sayısız yiyecek ve içecek çeşitleri bulunmaktadır. Bunlardan kimileri tarihin çok eski zamanlarında ilkel olarak ortaya çıkıp sonradan sonraya gelişim gösterirken, kimileri de yakın süreçte karşımıza gelmiştir. Yemek kültürünü incelediğimizde aklımızın, hayalimizin alamayacağı kadar geniş şekildeki farklı oluşumlarla karşı karşıya geliriz. Çünkü bu konu insanlar için en önemli olan durumların başında gelmektedir. Bunun en büyük sebebi ise yemek yeme ya da genel tabiriyle beslenme konusunun bir ihtiyaç olmasının altında yatmaktadır. Gerçekten de bu durum aynen bu şekildedir. Olmazsa olmazlarımızdan olan, onsuz yaşamaya devam edemeyeceğimiz ürünlerin en başında olan konusudur beslenmek. Nasıl ki her zaman nefes almaya, su içmeye ihtiyaç duyuyorsak, beslenmeye de aynı şekilde ihtiyaç duyarız.








                
   Bu konuyla yaşlı genç, çoluk çocuk, bayan erkek herkesi ilgilendirdiği için, hepsinin söyleyeceği bir şeyler mutlaka vardır. Bahsetmiş olduğumuz konuyla alakalı verilebilecek en belirgin özelliklerden bir tanesine değinecek olursak, saymış olduğumuz tüm grubun yemek yapma potansiyelinin olduğundan bahsedebiliriz. En pratik olarak tanımlanan yemeklerden makarna ya da omlet herkes tarafından bilinip yapılmaktadır. Çünkü hayatta her zaman bu işten anlayan biriyle aynı ortamda olma şansı bulunmaz kimsenin. Bazen yalnız kalınabilir, bazen dışarıdan yemek söyleme şansı olmayabilir. Bu yüzden mutlaka yalnız olunan zamanlarda karnı doyuracak kadar yemek yapılmalıdır.
                 
   Bir de bu konunun günümüzde ulaşılmış olan teknolojiyle birlikte farklı bir boyutu da ortaya çıkmıştır. Günümüzde oluşmuş olan düzensiz ev yapıları, dağınık aile kültürleri bu yapının oluşmasında en önemli rolü oynamaktadır. Bahsetmiş olduğumuz bu oluşumu hazır yemek sektörü olarak isimlendirebiliriz. Fakat bu konuyu biraz önce itham ettiğimiz gibi birebir olarak düzensizleşmeye başlayan aile yapısıyla bağdaştırmak son derece yanlış olacaktır. Çünkü bu sektör özellikle bu konuda büyük sıkıntılar çeken ve farklı şehirlerde eğitimini sürdüren öğrenciler için büyük kolaylık sağlamaktadır. Kimi zaman dışarıdan söylemek kaydıyla, kimi zamanlarda ise hazır yemek şirketlerinin üretmiş olduğu dondurulmuş gıdalar ile karın doyurulmaktadır. Bir de bu konuyu, dışarıda yemek yemeyi farklılık olarak gören ya da işi için bu beslenme türünü tercih edenler için de oldukça büyük rahatlık olarak görebiliriz. Sonuç olarak sadece düzenli olması şartıyla; her ne şekilde olursa olsun bu konu herkes için çok büyük önem ifade etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder