Sayfalar

13 Şubat 2013 Çarşamba

Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri

   Yiyecek konusunda çoğu insanın zafiyet problemleri bulunmaktadır. Damak tadına oldukça fazla hitap eden bir yemek tüketilirken akılda başka olgu kalmaz; ne fazla yemenin sağlık açısından problem oluşturacağı, ne de kilo konusunda hızlı bir artışın fitili ateşleyeceğini... Her şey silinir gider birden bire. Bu tür, insanlarda kontrolü kaybettiren ürünleri damak zevklerine ve yaşama şekillerine göre çok geniş bir yelpazede inceleme şansımız var. Bir kişinin oldukça hoşuna giden bir yiyecek çeşidi diğer kişiyi o kadar da etkilemeyebilir. Bu durum oldukça doğal karşılanır. Fakat her yiyecek için bu durumdan bahsetmeniz kesinlikle mümkün değildir.





   Bazı yiyecekler vardır ki, biraz önce bahsetmiş olduğumuz zafiyet problemini birçok insanın yaşamasında en etkili tür o yiyeceklerdir. Hatta bu sebeplerle ortaya çıkmış hastalıklar bile bulunmaktadır. Bahsettiğimiz tür, yiyecek çeşitlerinin en çok bilineni, en çok tercih edileni olan tatlı türüdür. Böyle çok sevilen, fazla tüketilmesi sonucunda hastalıklara yol açacak kadar şeker oranı yüksek olan ve çoğu kişiye de yasaklanmış olan bir besin türünün yapılması da son derece önemli bir konudur. Bu yüzden tatlı tarifleri yemek tarifleri kadar ön planda değildir. Bu konuda ortaya çıkmış ortak çaba ise herkesin bilgisi dahilinde olan, severek tüketilen tatlı tariflerine ulaşmaktır. Bahsettiğimiz sebepleri de kanıt göstererek tatlı tarifleri ve normal yemek tarifleri arasındaki potansiyel farkını gösterebiliriz. Az ama etkili kavramını tatlı türü en iyi şekilde karşılamaktadır. Yemek türlerine göre çok daha az olan tatlı türleri, her türünün sevilmesi ve bağımlılıklara, hastalıklara kadar gitmesi sebebiyle mükemmel bir tüketim yüzdesine sahiptir. Yemek türlerini bir düşünmeye çalışırsak, aklımıza gelenler yüzde onluk dilimi bile karşılamaz öyle değil mi? Bu kadar geniş bir kavramı bilmek zaten mümkün olan bir şey değildir. Fakat söylemeye çalıştığımız bu bilinirliğin tatlı türlerinde en doruk seviyeye ulaşmış olduğudur.

   Tatlı türlerini düşünecek olursak, ilk sırayı değişmez tadımız baklava alır, sonrasında şeker pare, muhallebi gibi tatları en başa koyarak bir liste olabiliriz. Bunların içinde tatlı tarifleri arasında en çok aranan ve yapımı itibariyle oldukça zor olan tatlı baklavadır. Fakat tüm zorluklara rağmen tatlı tarifleri kişiden kişiye dolaşıp bu güzel tatlar herkes tarafından bilinecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder