Sayfalar

5 Şubat 2013 Salı

Satılık

Satılık

   Her kimin hayallerini inceleyecek olursak, hangi kesime bakacak olursak, karşımıza hep belli başlı olan bir takım konular gelmektedir. Bunlara başlıca göz gezdirdiğimiz zaman,  mutlu bir aile kurmak en baştaki yerini almaktadır. Hangi genç kız bembeyaz gelinliğiyle sevdiği adamla birlikte endi evine girmek istemez? Ya da bu durumun erkek tarafını düşünecek olursak, sevdiği kadını evine karısı olarak getirmek hangi ereğin istemeyeceğiz bir şeydir? İşte her zaman bu hayallerin birleştiği bir nokta bulunmaktadır. Doğup büyünen, yaşanan ya da sonradan yerleşilmiş olan hangi il olursa olsun, her yerde farklılık gösteren bu önemli detay; içinde beraber yaşam geçirilecek olan evlerdir. Günümüzde gelinmiş olan noktaya bakılacak olursa, artık bu konu olmazsa olmazların en başından kendine yer almıştır.



   Genelde bu konu maliyetli olduğu için de hep kurulan hayallerin içinde yer almaktadır ve her zaman bu amaca ulaşmak için bir takım fedakârlıklar göstermek mecburidir. Tabii ki bulundukları bölgedeki konumlarına göre, cephelerine göre, varsa manzaralarına göre ve böyle daha birçok konuya göre bu evlerin fiyatları büyük farklılıklar gösterebilmektedir. Bu maddeleri ve çok daha fazlasını da hesaba katacak olduğumuz zaman satılık ev çeşitlerini çok farklı şekillerde kategorilere ayırmamız mümkündür.

   Günümüzde yeniden oluşuma giren konutların yapısını incelediğimiz karşımıza öyle akıl almaz yapılar öyle göz kamaştırıcı modeller gelmektedir ki, haliyle bu konu çoğu kesim için ulaşılmaz olarak görülmektedir. Hatta yine birçok kesim tarafından yıllar boyunca bin bir çeşit zorluklarla farklı iş türlerinde çalışıp bir kenarda biriktirilmeye çalışılan paralar, emeklilik dönemine kadar, bazen sosyal aktivitelerden, bazen giyimden, bazen de beslenme gibi konulardan yapılan fedakârlıkla yeterli seviyeye ulaşıp satılı bir eve sahip olunmaya çalışılır. Ülkemizin büyük çoğunluğunu incelediğimiz zaman aynı durumla karşılaşmamız kaçınılmaz bir gerçektir. Bu yüzden de bir eve sahip olabilmek, herkes için çok önemli bir konudur. Bunların yanı sıra satılık olan konutlarla yatırım amaçlı olarak da ilgilenenlerin sayısı azımsanmayacak seviyededir. Esasında şöyle genel hatlarıyla bir bakacak olursak, bu durum oldukça doğru bir hamle olarak görünmektedir. Değer kazanacak bölgelerden alınan evler, bir süre sonra alınan fiyatların çok daha büyük değerleriyle emlakçılara satılık olarak ilan verilmektedir.

   Özetle, gerek ihtiyaç durumu için, gerek de yatırım amacı için, satılık ev konusu çok büyük bir öneme sahip olmaktadır ve insanlar yaşamlarını sürdürdükleri  zaman boyunca bu önemini aynı ölçüde korumaya devam edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder