Sayfalar

13 Şubat 2013 Çarşamba

Pasta Tarifi

Pasta Tarifi

   Yapılışındaki kolay aşamalarla ya da zor şartlar altında oluşturulduktan sonra mükemmel bir tada sahip olmalarıyla tercih edilen yiyecek türleri bulunmaktadır. Tüm bu özelliklerin yanı sıra yapılması için uğraş verilen yemeğin bittikten sonraki görüntüsü de oldukça önemlidir. Hatta bu konu çok fazla göz ardı edilse de en önemli unsurun yapılan yemek türünün görünümü olduğunu belirtebiliriz. Çünkü damak zevkinden önce göz zevki gelmektedir. Hal böyle olunca da daha yemeğin tadı alınmadan önce görsel olarak tadı alınır.







              
   Yapılması için çok fazla emek harcanmış fakat görünümüne hiç mi hiç özen gösterilmemiş bir yiyecek çeşidi ne kadar tercih edilir? Ya da hiç tercih edilir mi? Görünümü ile insanı kendisine çekmediği için tadı çok güzel olsa bile albenisi olmadığından dolayı o yemek türü tercih edilmeyecektir. Böyle durumlarda ele alabileceğimiz en önemli konu bahsetmiş olduğumuz iki olgunun da bir arada bulunmasıdır. Üzerine bir de pratik olması gibi bir artı faktörü ekleyecek olursak. O yiyecek türü vazgeçilmez bir tür haline dönüşüp herkes tarafından tercih edilmeye başlanacaktır. Söylediklerimizi biraz daha açacak olursak, genelde pasta tarifi üzerinde gördüğümüz aşamalardan ve ortaya çıkan bütünden rahat bir şekilde yararlanabiliriz. Öncelikli olarak yapılacak olan besin maddesinin pratik olması gerekmektedir. Bir pasta tarifi düşünelim; yapılışı pratik midir? Son derece uğraşılması gerekenler olsa da yapımı son derece pratik olan çeşitler bulunmaktadır. Bundan sonra tat konusunu düşünmemiz gerekir. Sadece pratik olması bir şey ifade etmez yapılan yiyecek türünün. Bunun yanı sıra lezzetli olup damağa hitap etmesi de gerekir. Yine pasta tarifi üzerinden devam edelim; eğer layıkıyla yapılmışsa bir pastayı beğenmeyen çıkar mı? İstisnalar hariç böyle bir durumdan bahsedemeyiz, pasta herkes tarafından çok fazla sevilen bir besin türüdür.

   Üçüncü ve son maddeye sıra geldiğinde de biraz önce üzerinde durduğumuz konu olan görsellik konusu gelmektedir karşımıza. Yine pasta tarifi düşünelim; her aşamasıyla tam olarak yapılmış bir pasta oldukça çekici görünür öyle değil mi? Kremalar, soslar ve çeşitli süslemeler... İyi bir pasta tarifi ile ortaya çıkmış pastanın tüm bu özellikleri bünyesinde barındıracağından ve herkes tarafından tercih edileceğinden rahatlıkla bahsedebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder