Sayfalar

8 Şubat 2013 Cuma

Bursa Akvaryum

Bursa Akvaryum

Ülkemizin 3 bir yanının denizlerle çevrili olmasından mıdır, sevecen ve insancıl yapımızdan mıdır bilinmez çeşitli canlıları besleme alışkanlığı gün geçtikçe artmaktadır. Bu kategoriye koyabileceğimiz çok çeşitli evcil hayvanlar bulunmaktadır. Ama bunlardan bir tanesi de vardır ki, diğer hayvan türlerine göre çok daha fazla ilgi görmektedir. Evet, ilk başta belirttiğimiz ülkemizin 3 bir yanının sularla çevrili olmasından da anlaşılacağı üzere bahsettiğimiz bu canlılar genel isimleriyle balıklar olarak karşımıza çıkmaktalar. Ülkemiz deniz ürünleri bakımından oldukça zengin bir yapıya sahip. Denizlerimizde çeşit çeşit birbirinden ilginç yapılara sahip binlerce tür ve sınırsız sayıda balıklar bulunmakta. Hal böyle olunca da gerek balıkların avlanma konusu olsun gerek de uygun balıkların evlerde ya da çeşitli yerlerde akvaryum içinde yetiştirilmesi olsun bu konular büyük ilgi görmektedir. 



İnsanların deniz yaşamlarına duydukları merak ve sempatilerden dolayı birçok kişinin evlerinde, işyerlerinde ya da çeşitli mekânlarda büyüklü küçüklü çeşit çeşit akvaryuma rastlamak mümkündür. Bunun yanı sıra bir de, insanların deniz yaşamını en yakın şekilde yaşamalarını sağlayan dev akvaryum tünelleri bulunmaktadır. Bu devasa akvaryumları artık birçok ilimizde görür hale geldik. Şüphesiz böyle bir yapıya sahip olan bir ilin marka değeri bir kat daha artacaktır. Bu illerimizden bir tanesi de büyük uğraşlar sonucu Akvaryum tüneline kavuşan Bursa’dır. Bursa Akvaryum ya da Tünel Akvaryum ismiyle anılan bu akvaryum, içerisinde birçok balık türü ve ayrı ayrı bölümlere ayrılmış küçük bölümlerde özel balık türlerini sergilemektedir. Ayrıca Bursa Akvaryum, burayı ziyarete gelecek Bursalıları ve diğer ziyaretçilere hoş vakit geçirmek amacıyla eğlence merkezleri, alışveriş merkezi ve diğer sosyal aktiviteleriyle bu deneyimi daha da güzel bir hale dönüştürmektedir.



Bursa Tünel Akvaryum’un haricinde Bursa’da akvaryum balıkçılığı oldukça önemli bir potansiyele ulaşmıştır. Akvaryum üretimi yapan çeşitli imalathanelerinin yanı sıra bunların satışını yapan birçok mağaza da bulunmaktadır. Bursa akvaryum ile ilgili Yıldırım belediyesinin cazibe merkezinin yanı sıra, Ema Akvaryum, Metehan Akvaryum,  Emir Akvaryum, Euro Aquarium Art, Tamer Akvaryum ve Ada Akvaryum gibi daha birçok su ürünleri mağazası kullanıcılarına hizmet vermektedir.

                

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder