Sayfalar

8 Şubat 2013 Cuma

Beta Akvaryum

Beta Akvaryum

   Ülkemizde akvaryum üretimi yapan birçok firma bulunmaktadır. Bu firmaların tarihleri incelendiği zaman esasında çok da eski bir geçmişe sahip olmadıklarını görürüz. Zaten balık hobisinin bu derece gelişmesi de yeni bir olay olarak göze çarpmaktadır. Yani bir akvaryum üretici firmanın bir giyim mağazası gibi 100 - 150 yıllık bir geçmişe sahip olmasını bekleyemezdik. Bu firmalar, akvaryum kullanımının yeni yeni artmaya başladığı dönemlerde, birkaç tanesinin ortaya çıkmasından sonra çoğalmaya başlamıştır ve günümüze kadar büyüyerek gelmeyi başarabilen çok sayıda çizgisi ve kalitesi belli isimler olmuştur. Gelinen bu son noktadaki başarıda gerek insanların balık hobisine verdikleri önem, gerek de üreticilerin bu konudaki sevecen yapılarının da etkisi azımsanmayacak derecededir. 



    Eğer bir işte sevgi yoksa zaten orada başarıdan bahsetmek oldukça güç olacaktır. Her şeyden önce yapılan işi severek yapmak, o işten keyif almak gerekir ki sonuç olarak hem firma sahibi ve çalışanları mutlu olsun hem de o firmadan ürün ya da hizmet alan müşteriler oldukça memnun kalsın. İşte günümüze kadar başarıyla gelmiş olan akvaryum üretici firmaların genelinde de bu durum yatmaktadır. Her firmanın kurulma aşamasından önce bir balık besleme, akvaryum ya da benzeri ürünleri tasarlama evreleri olmuştur. Bunun temel nedeni balık besleme hobisinin yavaş yavaş bir tutkuya dönüşmesinde yatmaktadır. Daha sonra bu tutku çeşitli deneyimlerle de birleşerek çok büyük potansiyeli olan imalathanelere dönüşmüştür. Beta Akvaryum da bahsettiğimiz bu firmaların arasındaki büyük markaların arasında kendine yer bulmaktadır. Bunun başlıca sebebi Beta Akvaryum’un ülkemizde kurulan 3. akvaryum imalathanesiyle sektöre girmiş olmasıdır.



   1978 yılında İstanbul Bahçelievler semtinde Şerif Türk tarafından kurulan Beta Akvaryum, o günden bu güne kadar ciddi işler yapmaktadır. Beta Akvaryum firması, Türkiye’nin İstanbul, Ankara, Konya ve benzeri gibi birçok ilinin yanı sıra Yunanistan, Balkan ve Arap ülkeleri gibi yerlerle ilişkiler geliştirerek dünya pazarlarına bu sektörde açılabilmenin başarısını ve gururunu yaşamıştır.  Aylık 900 akvaryum üretme potansiyeli olan Beta, bu hobiyle ilgilenen herkesin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde üretimlerine tüm hızıyla devam etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder