Sayfalar

10 Şubat 2013 Pazar

Teleskop Akvaryum

Teleskop Akvaryum

   Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de, bu dünyayı tek başımıza yaşamadığımızı savunan son derece hayvan dostu olan sayısız kişiler vardır. Bu oluşum oldukça yerindedir esasında, çünkü hayvanlar insanların her zaman en iyi dostu olmaya başarmışlardır. Kimi zaman sadık bir dostken, kimi zaman da insanı eğlendiren onun tüm üzüntüsünü, stresini ya da yorgunluğunu atıp mutlu eden birer terapi uzmanı olmaktadırlar. Hatta bazen bu bağ öyle fazla ilerler, öyle bir hal alır ki, o canlı ile sahibi arasında çok büyük derecede bir iletişim kurulur. Çoğu insanda görülemeyecek bir bağın oluşmasıyla beraber beslenen o canlı sahibinin ne söylediğini, kendisinden ne söylediğini çok rahat bir şekilde anlayabilir. Keza insanlar da aynı şekilde, böyle durumlarda besledikleri canlıların neye ihtiyacı olduklarını, kendilerinden ne istediklerini anlayıp ona göre onlara yardım edebilirler. Bu durumun ilerlemesiyle beslenen canlı bir evlat gibi bile görülmeye başlanabilir, isim koyma alışkanlığı da zaten bu bağın yaygınlaşması ve güçlenmesinden gelmektedir. 



   Hayvanlar ve insanların bu mükemmel ilişkilerinin dünyanın dört bir yanında görülebileceğinden bahsetmiştik, ülkemizde de aynı derecede olduğu konusunda değinmeye bile gerek yok. Fakat her yerde farklılıklar görebileceğimiz gerçeğini de unutmamamız gerek, örneğin her ne kadar ülkemizde çok kuvvetli bir hayvan – insan dostluğu olsa da bazı illerimizde bu alanda çok daha fazla gelişmelerin olduğunu görmekteyiz. Bu söylem, asla bazı illerde bu konuya değer verilmediği göstermektedir. Sadece bazı bölgelerimizde bu durum bir seviye daha fazladır. Bahsetmiş olduğumuz bu illerden bir tanesi de Konya olarak karşımıza gelir. Konya’daki hayvan besleme, satıcılığı ile ilgili konularda da akla ilk gelen isim Teleskop Akvaryum olmaktadır.

   Teleskop Akvaryum, 1981 yılından bu yana; tam 32 senedir bu alanda hizmet vermektedir. Bu markanın bu denli büyüyüp Türkiye çapında bilinmesinin altında başta belirttiğimiz hayvan sevgisi yatmaktadır. Öncelikle akvaryum ve balık ile bu piyasaya giren marka, daha sonra bir pet shop haline dönüşmüştür. Bu yüzden ismi Teleskop Akvaryum olarak anılmaktadır. Teleskop akvaryum incelendiğinde, balıkların yanı sıra; kedi, köpek, kemirgen, sürüngen ve kuş türleri de karşımıza çıkmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder