Sayfalar

8 Şubat 2013 Cuma

Can Akvaryum


Can Akvaryum

   Ülkemizde şöyle bir araştırma yaptığımız zaman bay, bayan ya da genç yaşlı demeden herkesin ilgilendiği bazı hobilerin olduğunu görmekteyiz. Her hobi tabii ki herkese hitap edecek nitelikte olmayabilir. Fakat bazıları vardır ki, onunla ilgilenmek için herhangi bir zamana, yaşa gerek yoktur. Ne zaman ilgilenirseniz onlar da sizle o zaman ilgilenir. Kimi zaman en yakın dostunuz olurlar, kimi zaman da evlatlarınız gibi olurlar. Evet, hepinizin tahmin ettiği gibi bu dünyayı paylaştığımız diğer canlılar olan, hayvanlardan bahsediyoruz. Birçok hayvan tarihin geçmiş zamanlarından günümüze kadar insanlarla birebir ilişkilerde olmuş ve her zaman yanlarında olarak hep dostlarımız olmuştur. Yine birçok hayvan çeşitli uğraşlar sonucunda evcilleştirmeye çalışılmıştır. Bu uğraşlar sonucunda bazı hayvanlar evcilleştirilmiş olsa da, bazı hayvanlar yapıları gereği evcilleştirilemedikleri için pek dostane ilişkiler kurulamamıştır. 



   Günümüzde evcilleşmiş ya da evcilleşmese bile ev ortamında beslenip bakılabilen hayvanlar genel olarak hobi olarak görülmektedir. Bu canlı dostlarımıza baktığımız zaman genel olarak karşımıza çıkanlar hep aynıdır. Bu listeyi sayacak olursak, kedi, köpek, muhabbet kuşu, papağan ve tabii ki olmazsa olmaz olan balık. Bu hayvanlar birçok kesim tarafından beslenip büyütülmektedir. Bu şekilde gelişen bir sistemde bu hayvanların gerekli ihtiyaçlarını ya da birebir bu hayvanların teminlerini sağlayan firma ve mağazaların da ortaya çıkması kaçınılmaz bir gerçektir. Her ilde evcil hayvan ürünleri satan yüzlerce mağazalar bulunmaktadır. Bu mağazaların içinde en teferruatlı görünenlerden bir tanesi de hiç şüphesiz ki akvaryum ürünlerinin satışını yapanlardır. Çünkü bu kategori diğerlerine göre çok daha detaylıdır.



   Bahsetmiş olduğumuz bu mağazalardan, yüz ölçümü bakımından Türkiye’nin en büyük ili olan Konya’da faaliyet gösteren bir mağaza da Can Akvaryum olarak karşımıza çıkmaktadır. Biraz önce de bahsettiğimiz gibi, akvaryum ürünlerinin çok daha detaylı olmasının yanı sıra Can Akvaryum ilk açıldığında sadece balık besiciliğine dair hizmetler verdiği için bu isimle markalaşmıştır. Şu an itibari ile Can Akvaryum bünyesinde sadece akvaryum ürünleri bulunmaktadır, bunun yanında birçok çeşit evcil hayvan ve bu hayvanların ihtiyacı olabilecek ürünlerin satışları yapılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder