Sayfalar

7 Şubat 2013 Perşembe

Ak akvaryum


Ak akvaryum

   Günümüzde piyasadaki ürünler incelendiği zaman birbirinden farklı, çeşit çeşit akvaryum ürünleri olduğunu görmekteyiz. Bunun başlıca sebepleri olarak elbette ki insanların balık besleme konusundaki hobilerini gösterebiliriz. Bazen bu hobiler küçük çaplı olabilseler de bazı durumlarda oldukça büyük bir tutuya dönüştüğü görülmektedir. Bu durumun gün yüzüne çıkmasıyla beraber elbette akla gelecek ilk konu da balıkların hangi koşullarda ve nasıl beslenip büyüteceğidir. Bu ve bunun gibi birçok sorunun cevabını verecek olursak, tek kelime yeterli olacaktır. Akvaryumlar… Evet, akvaryumlar balık beslemesini hobi olarak yapanların ya da kimi zaman bu işi ticarete dökenlerin de en çok kullandığı ürünler arasında yer almaktadır.



   Bu hobiyi en küçük şekliyle yaşayan kişide de, balık besleme konusunu kendine tutku haline getirmiş birinde de farklı yapılara ait akvaryumlar bulunmaktadır. Hatta o çok büyük, devasa boyuttaki balıkların özel camlı bölümlerle kapalı olduğu yerler de bir nevi akvaryum görevi görmektedir. Bu konunun ev için olan bölümünü düşündüğümüz zaman elbette ki en önemli olan konu akvaryumun görünüşü ve ne kadar yer kapladığıdır. Bu konu hakkında birçok alternatif bulunmaktadır. Kişiler zevklerine göre, beslediği balıkların yoğunluğuna ve evlerinin durumuna göre kendileri için en uygun akvaryumu alıp hobilerini en iyi şekilde devam ettirmektedir. Bu akvaryum çeşitlerinden bir tanesi de günümüzde en çok kullanılan modellerden olan mobilya akvaryumlardır.



   Mobilya akvaryumun ortaya çıkmasında en büyük pay Ak Akvaryum firmasına aittir. 1980 yılından bu yana mobilya alanında hizmet veren sektör, akvaryum camının patlaması sonucu daha kaliteli akvaryumlar çıkartırken göze de daha çok hitap etmesi gibi konularla birleşip bu dalda büyük bir atılım yapmıştır. Artık Ak Akvaryum, ayda 500 ila 750 adet arasında mobilyalı akvaryum üretimini yapmaktadır. Bu firmanın üretmiş olduğu ürünler aynı zamanda, balık besleme hobisinin de büyük etkisiyle (bu düşünce yapısındaki kişilere akvarist denmektedir) bu işi ticaretten ziyada balıklara kaliteli bir yaşam alanı da oluşturma amacına hizmet etmektedir. Bu nedenle de, üretilmiş olan görsel zenginlikte mobilyalı akvaryumların birleştirme işlemleri, anti – bakteriyel silikonlarla gerçekleştirilmektedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder