Sayfalar

11 Şubat 2013 Pazartesi

Abiye

Abiye

   Günümüzde büyük bir müşteri potansiyeli ve ürün yelpazesine sahip olmuş olan giyim sektörü incelendiği zaman, bu oluşumun büyük bir bölümünün bayan eksenli olduğu hemen göze çarpmaktadır. Bu durumun bu şekilde bir hale bürünmesinde, bayan giyimine, erkek giyimine oranla çok daha fazla önem verilmesinde, değinilmesi gereken bazı ince noktalar bulunmaktadır. Bu noktalara göz gezdirdiğimiz zaman karşımıza ilk çıkan madde hiçbir zaman değişiklik göstermez, hep aynıdır. Belirttiğimiz o madde de bayanların görünümlerine verdiği önemden başka bir şey değildir. Bu durum da doğal olarak sektörün bayan eksenli üretimler yapmasında doğrudan etkin rol oynamaktadır.






   Bayanların giyimlerine, görünümlerine verdikleri bu önem sadece kendileriyle de sınırlı değildir. Genel olarak bir yarış sezmek hiç de zor bir durum değildir esasında. Aynen söylemiş olduğumuz gibi, kendi görünümlerinin oldukça şık ve göz alıcı olması bayanlar için çoğu zaman yeterli olmamaktadır. Buna ilave olarak başka bayanlardan da çok daha şık görünmek istenir. Her ne kadar bu durum pek belli edilmese de aslında tam da bu şekildedir. Hal böyle olunca da bayan giyim ürünleri erkeklere göre almış başını yürümüştür. Her yıl, hatta kimi ürün gruplarında her mevsim moda olarak ortaya çıkan ürünler satın alınarak bu piyasanın sürekli canlı kalması sağlanmaktadır. Bir de bu olaylara belirli zamanlarda giyilmesi için ortaya çıkmış olan, reklamları öyle yapılmış olan ve geçmişten beri o şekilde kullanılmış olan ürünleri rahatlıkla ekleyebiliriz.

   Örneğin bir düğün düşünüldüğü zaman giyilmek için akla ilk gelen ürünlerden bir tanesi abiye olarak çıkar karşımıza. Abiye farklı kumaş modelleri, bayanların üzerindeki zarif duruşuyla birlikte düğün sezonlarının vazgeçilmezlerinin arasında yer almaktadır. Bu noktaya değinmişken, biraz önce bahsettiğimiz durumu, bayanlar açısından düğün sezonunun vazgeçilmez giyim ürünü olan abiye üzerinden de sürdürebiliriz. Böyle toplu mekânlarda da bir şıklık yarışı içten içe kendini belli etmektedir. Düğüne katılacak olan bayanlar üzerinde en güzel duracak rengi ve abiye modelini seçebilmek adına saatlerini, hatta bazı özel durumlarda günlerini bile harcamaktadır. Genel görüntüsüyle olgunluk havası da katan abiye, bu yapısı nedeniyle sadece düğünlerle sınırlı kalmayıp birçok mekânda tercih edilen bayan giyim ürünlerinin başında yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder