Sayfalar

27 Ocak 2013 Pazar

Antalya akvaryum


Antalya akvaryum

   İnsanların en çok ilgisini çeken projelere göz gezdirdiğimiz zaman, kendilerini içinde düşündükleri zaman hayrete düşecekleri, oldukça heyecanlanacakları ya da o anda orada olmaktan büyük haz alacakları yapıtlar en başta yer almaktadır. Böyle yapıtların içinde de, insanların göstermiş oldukları büyük merak ve ilgiden kaynaklı olarak sayıları hızla artmakta olan devasa büyüklükteki akvaryumlar yer almaktadır. Böyle akvaryumlar elbette ziyaretçilerin hizmetine kolay açılmıyor. Yapımları ve bakımları çok büyük zahmet ve maddiyat istiyor. Sonrasında güvenlik de çok önemli bir nokta olarak karşımıza çıkmakta. Zaten sadece bu güvenlik endişesi yüzünden bu görsel şöleni izleme zevkinden mahrum kalan sayısız insan bulunmakta.



   Aslında endişe duyulmayacak gibi de değil böyle akvaryumlar. Hemen birkaç metre önünüzde ürkütücü bir büyüklüğü sahip balıklar geziniyor, onun haricinde herhangi bir sorun oluşması durumunda içerinin suyla dolma ihtimali de var. Tabii ki tüm bunlar sadece adrenalin olarak adlandırılabilir, çünkü böyle yapılarda güvenlik son derece titiz bir şekilde ayarlanmaktadır. Camların sağlamlığı bir evin duvarlarından bile daha iyi ve kalın bir yapıya sahiptir.

   Öte yandan bu görüntüleri izlemenin zevkine varmak ziyaretçilere kalır, yani hiçbir endişeye gerek yoktur. Böyle büyük akvaryum yapımlarına ülkemizde de oldukça önem verilmeye başlanmıştır. Bu dev akvaryumlarından yeni bir tanesi de, Antalya ilimizde ziyaretçilere açılmıştır. Antalya Akvaryum, zaten tatil için bu ile gelen yerli ve yabancı turistlerin oldukça yoğun ilgi gösterdiği bir yerdir. Yapımı 8 ay süren akvaryum Antalya,  85 milyon TL gibi bir bütçe ile inşa edilerek en iyi şekilde kullanıma girdi.

    Ayrıca Antalya’daki bu dev akvaryum, 5 milyon litrelik ana tanktaki su kapasitesiyle dünyanın en büyük 6. akvaryumu olma özelliğini de taşıyor. Antalya akvaryumun incelendiğinde göze çarpan bir diğer ilgi çekici konu ise, ülkemizin ve tüm dünyanın farklı sularının ayrı ayrı tanklarda sergilenmesi. Arapsuyu Olbia kanyonunda yapılan bu akvaryumda, dünyanın çeşitli denizlerinden, okyanuslardan, Türkiye denizlerinden,  göllerimizden ve nehirlerimizden toplanmış olan zehirli deniz canlıları ve deniz anaları gibi canlılar oldukça yoğun bir şekilde ilgi görüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder