Sayfalar

27 Ocak 2013 Pazar

Ankara Akvaryum


Ankara Akvaryum

   Günümüzde insanların ilgisini çekecek çeşitli etkinlikler ve yapıtlar, gerek belediyelerce, gerek de farklı kurumlarca yapılmaktadır. Bu tür yapıtlar insanların işten ya da diğer meşgalelerinden kalan zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini ve aileleriyle birlikte hoşça zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilmiştir. Böyle yapıtlar, farklı alanlara hitap edebilmektedir, kimi ülkemizin ya da dünyanın önemli tarihi olaylarını minyatür ya da çeşitli figürlerle sergilerken, kimi de insanların eğleneceği, ruhen rahatlayabileceği ortamlar hazırlamayı amaç edinmişlerdir. Bahsettiğimiz bu rahatlamanın en çok yaşandığı yerlerden bir tanesi de hayvanat bahçeleridir.



   Çeşitli hayvanları gören insanlar meraklarını giderip onların doğal hallerini izledikçe keyif alabilmektedirler. Bu hayvanat bahçelerinde şüphesiz ki bazı canlılara gösterilen ilgi diğerlerinden çok daha fazla olabilmektedir. Bunlardan bir tanesini de Ankara’da ziyaretçileriyle buluşmaya başlayan devasa büyüklükte akvaryum olarak gösterebiliriz. Zaten ülkemizde balıklara gerek avlanma gerek de beslenme alanında oldukça ilgi varken böyle yapıların çok fazla ilgi göreceğini kestirmek hiç de zor olmayacaktır. Balıkların kendi hallerindeki hareketlerini izlemenin yanı sıra, çok daha farklı deneyimleri de insanlara sunan bu akvaryum, birçok açıdan da hem Ankara’nın hem de Avrupa’nın ilkleri arasına girmeyi başardı.

   Ankara da akvaryum, ziyaretçilerin ilk kez karşılaştıkları bir durum değil, fakat böylesine devasa büyüklükte bir akvaryum alışılagelmişin çok dışında. Nata Vega Dev Akvaryum “Aqua Vega” ismiyle anılan bu akvaryum, 360 derecelik yapısıyla ziyaretçilerini sanki akvaryumun içine sokmuş gibi bir izlenim yaratmayı amaç ediniyor. Bunun yanı sıra bahsetmiş olduğumuz dev akvaryumun tam ortasında bir restoran bulunuyor ve isteyen ziyaretçiler böyle eşsiz bir ortamda mükemmel bir deneyim yaşama şansı elde ediyorlar.

   Ankara Akvaryum, 98 metre ile Türkiye’nin en büyük akvaryum tüneline sahip ayrıca yine Akvaryum Ankara 5 bin metre kare hacmiyle de Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın 2. büyük ve dünyanın da 4. büyük akvaryumu olma özelliğine sahip. Ankara Dev Akvaryum içerisinde her çeşitten, küçüklü büyüklü yaklaşık olarak 10 binin üzerinde balık bulunmakta. Bir diğer ilginç bilgi ise, bu dev akvaryumun su doldurma işleminin tam 15 gün sürmesi olarak gözümüze çarpmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder