Sayfalar

18 Ocak 2013 Cuma

3d akvaryum


3d akvaryum

            Ev veya diğer yaşantı alanlarımızı dekore ederken pek çok eşyadan faydalanırız. Bu eşyalar daha zarif bir görüntü için veya zevklerimizi yansıtan şeylerdir. Kısaca örnek vermek gerekirse heykelcikler, vazolar gibi bir çok cansız varlıktan yararlanarak otantik bir mekana sahip olabiliriz. Ancak canlı unsurlardan faydalanarak ta değiştirmek istediğimiz mekana farklı bir hava katabiliriz. Bir bitki sayesinde yeşilliklerle bürülü iç açıcı bir ortam oluşturabileceğiniz gibi 3d akvaryum sayesinde de dinlendirici rengarenk balıklarla eğlenceli ve huzur verici bir dekora sahip olabilirsiniz.



            Akvaryum denildiğinde akla ilk gelen şey huzur olur çünkü balıkların hafif ve zarif hareketlerle yüzmesi insanoğluna sakinliği telkin eder. Bunların dışında büyük boyutlarda bir akvaryum bulunduğu mekanı göze daha hoş göstermektedir. Akvaryum pek çok farklı parçadan bir bütün oluşturmaktadır. Öncelikle dış cam bölmesi içinde yaşayacak canlılar için olmazsa olmazlardandır. İçine baktığımızda ise balıkların yaşamları için gerekli olan suyu hazır hala getiren bazı cihazlar görülmektedir. Su pompası ile kirlenen su temizlenir içerisindeki oksijen oranı arttırılarak balıkların solunumunu daha rahat hale getirmektedir. 

   Ayrıca ısıyı kontrol eden ve içindeki canlıların yaşayacağı sıcaklığı sabit tutan bir cihaz daha vardır. Bu cihazlar sayesinde balıkların yaşaması daha kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Akvaryumun olmazsa olmazlarından birisi de dekorasyonudur. Çünkü üreme sırasında yada yumurtlama döneminde kullanacağı yerler bulunmak zorundadır. Kumu olmayan bir akvaryum göze kötü gelmektedir. Ayrıca balıkların hasta olmaması için gerekli bir unsurdur. Bundan başka olarak yeşillikleri deniz ürünleri gibi dekorasyon eşyaları da bulunmaktadır. Ayrıca akvaryumunuzu daha değişik gösterebilecek aslında genel bir söylem olan 3d akvaryuma dönüştürme imkanınız da vardır. Cam akvaryumunuzun arka cephesine yapıştıracağınız 3d görüntülü nesneler sayesinde akvaryumunuza daha farklı bir hava katabilirsiniz. Bu nesnelerde pek çok çeşit var örneğin kelebek görüntüsü ile akvaryumunuzda uçan kelebeklere sahip olabilirisiniz.

            Daha değişik bir hava katmasıyla beraber görüntüyü hoş bir hale getirebilirsiniz bu nesneler sayesinde. Akvaryumunuzla ilgilenirken zevk almak istiyorsanız yada daha iç açıcı ferah bir görüntü istiyorsanız sizde 3d akvaryuma sahip olmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder