Sayfalar

27 Ocak 2013 Pazar

Akvaryum Motoru


Akvaryum Motoru

   Her ürünün çok önemli parçaları bulunmaktadır. Bu parçalardan olmadan o ürünün sağlıklı bir şekilde çalışmasından söz ötmemiz oldukça güçtür. Akvaryumlar için de bahsettiğimiz bu önemli parça olarak motor ismi verilen düzeneği gösterebiliriz. Tam olarak akvaryum motoru olarak nitelendirilen bu parçalar akvaryumların olmazsa olmazlarından bir tanesi olduğu için de birçok akvaryum modelinde bu parçaları görmemiz mümkündür. Elbette akvaryum motoru olmayan akvaryum modelleri de bulunmaktadır. Fakat bunların sayıları oldukça azdır ve bununla bağlantılı olarak da kullanıldıkları alanlar da oldukça kısıtlıdır.



   Genelde bu akvaryum modelleri balık besleme hobisinin verdiği zevki yeni yeni almaya başlayan kişilerin ilgi alanına girmektir. Çünkü bu kullanıcılar balık besiciliğine yeni başladığı için doğal olarak ilk tecrübelerini de kısıtlı alanda birkaç balık üzerinde yapmaktadırlar. Durum böyle olunca da çoğu kez akvaryumların da küçük olmasıyla beraber akvaryum motoruna gerek kalmamaktadır. Genel olarak küçük cam fanusa benzeyen akvaryumlarda görebileceğimiz bu motorsuz kullanıcılar, motorun ve dolayısıyla da filtrenin yapacağı işlemi kendi elleriyle gerçekleştirmektedir.

   Bilindiği gibi akvaryum motorlarının temel görevlerinden bir tanesi de filtrenin çalışmasını sağlayarak akvaryumun içindeki oksijen çözülümünü hızlandırmak ve tabanda biriken atıkları oluşturduğu akıntıyla yüzeye çıkarmak sonrasında içine almaktır. Tüm bu işlemler akvaryum motoru olmadığı zaman doğal olarak askıda kalmaktadırlar. Bahsetmiş olduğumuz bu akvaryum motoru olmayan modeller oldukça küçük olduğu ve içinde çok az sayıda balık olduğu için de elle su değişimi yapılmasında bir sorun çıkmaktadır.

   Akvaryum motorlarının bir başka çeşidi olarak ise akvaryum hava motorunu gösterebiliriz. Esasında bu ürünler olmazsa olmazlardan değildir, yani akvaryumun içinde hava motoru olmasa da balıklarınız yaşamlarını sürdürebilir. Çünkü akvaryumun içinde bulunan filtre zaten benzer görevi yapacağı için bu problem ortadan kalkacaktır. Hava motorlarının görevi suya oksijen salınımı yaparak balıklara çok daha fazla oksijenli hava yaratmaktır. Bu akvaryum motor ürünleri tankın boyutuna göre çeşitli ebatlarda olabilmektedir. En çok eleştiri aldığı konuların başında da çalıştıkları anda çıkarttıkları fazla ve rahatsız edici ses gelmektedir. Bu durum kullanıcıların kişisel çabaları ve yeni teknoloji ürünü sessiz motorlar ile çözülmeye başlanmış gibi görünse de, halen bu sorundan şikayetçi olan birçok kullanıcı bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder