Sayfalar

27 Ocak 2013 Pazar

3D akvaryum


3D akvaryum

   İnsanların çok çeşitli hobileri bulunmaktadır.  Her insan boş zamanlarını geçirmek için ya da iş stresinden, hayatın yıpratıcılığından sıyrılmak için çok çeşitli meşgaleler bulabilir. Bunlardan en çok tercih edilenlerinden bir tanesi de, balıklar ile ilgili olanlardır. İnsanların balıklarla olan ilişkisi çok ama çok eski zamanlara kadar uzanmaktadır. Tabii ki o dönemdeki ilişkilerin hobi amaçlı olduğundan bahsetmemiz oldukça komik olurdu.
   Genel olarak geçmişteki balık – insan ilişkisi beslenme amaçlı olarak gerçekleşmekteydi. Balıklar, insanlar için günümüzde de olduğu gibi geçmişte de oldukça önemli bir besin kaynağıydı. Bir de o zamanlar insanların içinde bulunduğu yaşama zorluklarını, ilkel hayat şartlarını da düşündüğümüz zaman bu besinin değerini bir kat daha arttırmış oluruz. Biraz önce de bahsettiğimiz gibi ilk olarak beslenme amaçlı olarak başlayan bu balık ve insan etkileşimleri, zamanın ilerlemesiyle, yeni besinlerin ortaya çıkması ve benzeri gibi birçok önemli durumun da etkisiyle farklılıklar göstermeye başladı. Bu etkileşimlerde elbette balıkların yapılarının oldukça önemli bir rolü bulunmakta…



   Bir nehrin, gölün ya da benzeri gibi balıkları rahatlıkla izleyebileceğiniz bir yere oturduğunu düşünün. Berrak suyun hemen altında hızlı hareketlerle bir sağa bir sola giden birbiriyle oynaşan balıkları izlemenin keyfi anlatılmaz öyle değil mi? Bunu izlemek doğal bir terapi görevi yapar, saatlerce sıkılmadan izlenebilir. İşte balıkların doğal hallerindeki bu güzellikleriyle beraber etkileşimler avlanmanın yanı sıra akvaryum balıkçılığını da geliştirdi ve günümüzde akvaryumda balık besleme çok büyük bir potansiyele ulaştı.

   Artık birçok evde küçük ya da büyük akvaryumlara rastlamak mümkün. Bunun yanı sıra akvaryumların bu sevilen ve insanı rahatlatan görünümlerini sanal ortama taşıyanlar da olmuştur. Bir akvaryumun gerçekmişçesine bilgisayarınızın masaüstü duvar kâğıdı ya da ekran koruyucusu olmasını istemez miydiniz? 3d akvaryum ismi verilen bu yazılımlar sayesinde akvaryumların görsel güzelliğini istediğiniz dijital ortama taşımanız mümkün. Bahsetmiş olduğumuz bu uygulamaların bazıları gerçekten çok gelişmiş bir hale bürünmüştür ve gere görünümleri olarak gerek de gelen sesler bakımından 3d akvaryumların gerçek akvaryumlardan hiçbir farkı yoktur. Bunların yanı sıra, bakım derdinden de kurtaran 3d akvaryum uygulamaları birçok kişi tarafından kullanılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder