Sayfalar

5 Nisan 2013 Cuma

Görülesi Yerler


                Boşu boşuna bulunduğumuz topraklara, yaşadığımız coğrafyaya cennet yakıştırması yapılmıyor ya. Her yerde ayrı bir güzellik, her yerin mutlaka görülmesi gereken tarihi kalıntıları. Ege tarafına doğru gittiğimizde sanayileşmenin ve muhteşem doğası, mutlaka görülmesi gereken enfes yapılar. Dünyaca ünlü olan, sayısız turist alan plajlar... Güneye gittiğimizde mükemmel bir doğa ve deniz, kum ve güneş. Bunların yanı sıra tarihin hediye ettiği göz kamaştırıcı yapılar da bulunmakta elbette. Peki, görülesi yerler bununla sınırlı mı? Doğu'ya ve Güney Doğu'ya gittiğimizde ecdadın bize miras bıraktığı yapılar, suyun en doğal hali ve tarihi çarpılar.



                Ne kadar anlatsak da bitmeyecek ülke güzelliklerinden Karadeniz'de bulunan ormanlık alanlar, serin deniz ve açık mı açık gökyüzü bunlardan bazıları mesela. Yine devam edecek olursak, İç Anadolu bölgesinde hem sanayileşme anlamında mükemmel hızlı bir gelişim, hem de doğanın en güzel tablolarını yakalama şansı herkes için bulunmakta.



                Son olarak Marmara bölgesi görülesi yerler kapsamında ele alınırsa başta tüm dünyanın aşık olduğu şehir, İstanbul... Sonrasında birçok medeniyetin izlerini taşıyan tam bir kültür zenginliği olan topraklar bulunmakta. Ülkemiz bu konu açısından öylesine şanslı ki gezilip görülesi yerleri ne kadar da anlatsak mutlaka bir yerlerde eksik kalan bölümler olacaktır. Bundan ötürü bu söylediklerimiz ufak bir özet olarak dileyene yardımcı olmasını temenni ediyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder