Şarküteri Dolapları
Et ve et ürünleri sadece ülkemizde değil, tüm dünya genelinde en fazla tercih edilen, konu üzerinden en fazla ticaret dönen besin türü olarak tanımlanabilir. Böyle olunca da sürekli değişim içinde olan fiyatlar, insanların özellikle ilgi gösterdiği bazı türler ve bu konuda çeşitli yasadışı yollara vuranlara karşı alınan, alınması gereken önlemler. İşte tüm bu ifade etmeye çalıştığımız konuları ve daha nicesini et ve et ürünlerinin yani genel anlamı ile şarküteri ticaretinin içinde doğal yapı olarak görünen unsurlar şekilde ifade etmek mümkündür. Öyle ki zaten insanların böylesine fazla ilgi gösterdiği, her geçen gün fiyatında belirli değişimleri görmek mecburiyetinde kaldığımız ve kalite konusunda da çeşitli tartışmaların yürüdüğü bir olguyu öyle basit bir şekilde ele almak asla mümkün olmayan bir konu olacaktır. Öncelikli olarak genel anlamıyla şarküteri şeklinde ifade ettiğimiz bu kavramın niceliklerine değinmek ve emsalleri hakkında bir takım bilgilerin verilmesi gerektiğini söylemek gerekmektedir. Bunun için de birçok soğutucu ve dolap modelini yine bu konunun en doğal hali ile devam etmesi açısından örnek mahiyetinde gösterebiliriz.
Öyle ki bu ve bunun gibi bir takım soğutucu ya da dolap modelleri söylemiş olduğumuz modelleri bünyesinde taşımaktadır. Şarküteri dolapları olarak ifade ettiğimiz bu yapı, doğal olarak kendi özelliği olarak diğer et ve et ürünlerini kapsayan dondurucu ürünlere göre daha farklıdır. Bu bahsetmeye çalıştığımız farklardan eğer en belirgin olanına değinmek gerekirse kesinlikle ama kesinlikle bu soğukluk meselesi üzerinde durmamız gerekmektedir. Çünkü en büyük fark, göze çarpan en belirgin değişiklik karşımıza tam da bu noktada çıkmaktadır. Yani avg soğutma şarküteri dolapları ile diğer kasap dolapları ve benzerleri gibi olan dolap modelleri arasında soğutucu özelliği ve soğutucu ayarları yönünden oluşan değişimlere dikkat çekebiliriz. Hepsinden önce şunu ifade edebiliriz ki, şarküteri dolapları mevcut ürünü korumaktan daha fazla koruyarak sergileme işlevine yönelik bir çalışma göstermektedir. Bunun neticesi olarak da bu dolap modellerinin diğer dondurucu türlerine göre daha az soğuk bir ortamı ve dolayısıyla da daha ekonomik bir çalışma şeklinin olduğunu söylemek mümkündür.
Öyle ki bu ve bunun gibi bir takım soğutucu ya da dolap modelleri söylemiş olduğumuz modelleri bünyesinde taşımaktadır. Şarküteri dolapları olarak ifade ettiğimiz bu yapı, doğal olarak kendi özelliği olarak diğer et ve et ürünlerini kapsayan dondurucu ürünlere göre daha farklıdır. Bu bahsetmeye çalıştığımız farklardan eğer en belirgin olanına değinmek gerekirse kesinlikle ama kesinlikle bu soğukluk meselesi üzerinde durmamız gerekmektedir. Çünkü en büyük fark, göze çarpan en belirgin değişiklik karşımıza tam da bu noktada çıkmaktadır. Yani avg soğutma şarküteri dolapları ile diğer kasap dolapları ve benzerleri gibi olan dolap modelleri arasında soğutucu özelliği ve soğutucu ayarları yönünden oluşan değişimlere dikkat çekebiliriz. Hepsinden önce şunu ifade edebiliriz ki, şarküteri dolapları mevcut ürünü korumaktan daha fazla koruyarak sergileme işlevine yönelik bir çalışma göstermektedir. Bunun neticesi olarak da bu dolap modellerinin diğer dondurucu türlerine göre daha az soğuk bir ortamı ve dolayısıyla da daha ekonomik bir çalışma şeklinin olduğunu söylemek mümkündür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder