Sayfalar

6 Haziran 2013 Perşembe

İç Giyim Erkek

İç Giyim Erkek

   Giyinme konusu bayan ya da erkek ayrımı yapılmaksızın herkes için çok önemli bir gerekliliktir. Öyle ki bu gerekliliğin en iyi şekilde karşılanması ve verilen önem bir nokta da medeniyetin timsali olarak ifade edilme lüksüne sahiptir. Fakat yazımızın başında söylediğimiz ayrımın olmadığı ile ilgili cümlelerden sonra bu konunun pratikte çok farklı şekillerde karşımıza çıkması konusu üzerinde durabiliriz. Evet, belki de tam bu noktada bir tezat durum var gibi düşünmek mümkün olsa da kesinlikle böyle bir durum söz konusu dahi değildir. Giyinme konusu bayan ya da erkek fark etmeksizin herkes için ciddi bir öneme sahiptir ama bu iki farklı grubun arasında ciddi şekilde değişiklikler vardır. Uç noktalardan, erkek giyim ya da iç giyim ürünleri üzerinden çeşitli örnekler vererek bu konum daha akıcı bir hale gelmesi sağlanabilir. Ne demiştik, erkek için de bayan için de giyim konusu çok önemlidir ve bir ayrım dahi yapılamaz.

   Bu nokta da bir iç giyim erkek modeli örnek olarak alınabilir. Böyle bir ürünü sürekli olarak bir bayanın kullanma şansının olacağını söyleyebilir miyiz? Elbette ki böyle bir konudan söz etmek mümkün dahi değildir. Fakat öte yandan da şunu söylemek gerekir ki bu ayrım iç giyim ürünün bayanlar için önemsiz bir yapıya sahip olduğunun göstergesi olarak ifade edilemez. Sadece ele aldığımız bu ürün farklılığı, yani iç giyim erkek modellerinin ya da aynı şekilde bayanların bu noktada sahip olduğu farklılıklar tamamen cinsiyete yönelik yapılardır. Eğer ki ürünlerin boyutlarına ya da çevrelerinden ne gibi tepkiler aldığını da hesaba katacak olursak olayın boyutunun çok daha farklı bir noktaya uzanacağını oldukça rahat bir şekilde ifade etme şansımız olur. Nitekim erkeklerin iç giyiminde özellikle de külot ve boxer gibi paçalı külot olarak belirtme şansımızın olduğu iç giyim ürünlerinde destekli merakı vardır. Bunun neticesi olarak da zaten iç giyim erkek kategorisi alanında belirli bir geçmişe oranla çok ama çok daha fazla bir ivme kazanmayı başarmıştır. Başta destekli ürünler ve görünümü standart külot modellerine göre çok farklı olan iç giyim ürünleri bahsetmiş olduğumuz zaman dilimi içerisinde gerçekten de oldukça etkili bir rol oynamıştır.

Erkek iç giyim modellerini www.icgiyimmoda.com sitesinden online olarak satın alabilirsiniz.

Erkek İç Giyim

Erkek İç Giyim

   Giyim kategorisine ait çok ama çok önemli bir ana dal ya da alt kategori şeklinde ifade edebileceğimiz, mevcut potansiyelin çok ciddi bir bölümünde söz sahibi olmayı başarmış oluşum iç giyim olarak ele alınabilir. Gerçekten de, iç giyim öylesine ciddi bir ivme yakalamıştır ki bunun neticesinde halen büyümeye ve ilgi görmeye devam eden yapısıyla karşımıza çıkmaktadır. Şöyle ki, iç giyim temel olarak aslında öyle çok geniş alanlara yayılan bir yapıya sahip değildir. Fakat öylesine görsel değişiklikler ve işlevsel anlamda iyileştirmeler karşımıza çıkmaktadır ki mevcut olgunun başlı başına değiştiğini ve çok daha farklı yapıların karşımıza çıktığını görebiliriz; görme şansımız vardır. Ele aldığımız bu iç giyim bütünlemesine bayan iç giyim ya da erkek iç giyim şeklinde yaklaşım yapmak mümkündür. Fakat bu noktada esas üzerinde durmamız gereken nokta, erkeklerin bu giyim kategorisine olan ilgi ve alakaları olacaktır. Çünkü bayanların zaten iç giyim konusuna karşı zaten bilinen bir yaklaşımı ve gösterdikleri çok ama çok büyük ilgi mevcuttur.

    Tabii ki birçok giyim ürünü modelinde de görebileceğimiz gibi tüm bu söylediklerimiz haliyle bayanların mevcut ürün potansiyelini çok daha yüksek seviyeye çıkartmakta oldukça önemli bir rol üstlenmiştir. Ayrıca bunun yanı sıra biraz önce değinmeye çalıştığımız konuya yeniden dönüp erkek iç giyim ürünlerin temel niteliklerini ve amiyane bir tabirle püf noktalarını öğrenmek gerekmektedir. Zaten sürekli olarak karşımıza çıkan bir durum olarak erkeklerin bayanlara göre bir nebze de olsa daha ilgisiz bir tavırları olduğundan söz etme şansımız vardır. Fakat neye göre, kime göre ilgisiz tavırlar mutlak suretle bunun da üzerinde biraz durmak önemli bir husus olarak altı çizilebilir. Erkek iç giyim konusundaki asıl temel konunun erkeklerin aynı özeni göstermeleri fakat bunu yaparken görselliği ikinci plana itmeleri olarak çok rahat bir şekilde ifade edilebilir. Yani biraz daha açık bir şekilde ele almamız gerekirse, bayanlar zaman zaman görsel açıdan çok göz alıcı bir iç giyim ürününde kullanım rahatlığını bir iki gecelik de olsa bir köşeye bırakırken. Erkek iç giyim ürünleri ve bu ürünlerin kullanımı esnasında, bazı istisnalar hariç böyle bir durum kesinlikle ama kesinlikle söz konusu olmamaktadır. Zaten mevcut ürün modelleri genel anlamıyla böyle bir şeye izin vermemektedir.

Erkek İç Giyim Markaları

Erkek İç Giyim Markaları

   Markalaşma, öylesine ciddi bir güç olarak tanımlanmaktadır ki, hangi ürün grubu için ya da hangi oluşum adına bu konuyu ele alacak olursak olalım; mutlaka ciddi bir güç karşımıza çıkacaktır. Söylediğimiz gibi, her konu için markalaşmaya öyle ya da böyle, büyük çaplı ya da kendi arasında bir hacmi olan örnekler verme şansımız vardır. Fakat bu konunun en iyi ayırt edilmesi şüphesiz ki ürün grupları ile doğrudan doğruya alakalı bir yapıya sahiptir. Yani tüm markalar belirli bir kategoriye yönelik ürün ortaya çıkartır, tanıtır, pazarlar ve satışını gerçekleştirir öyle değil mi? Örneğin genelden özele doğru bu marka derinliğine inecek olursak eğer, bahsetmiş olduğumuz potansiyeli daha net bir şekilde gösterme imkânı da oluşacaktır. Giyim markaları bilindiği gibi çok geniş alanlara yayılır ve her insan tarafından ilgi görülür. Fakat bu giyim sektörünün oluşumunda arka plan olarak çalışan bir takım olgular da vardır. Örneğin bu giyim oluşumu iç giyim olarak özelleştirebiliriz. Bu özelleştirme sonucunda da işlemler bitmez. Çünkü bu markalaşmalarda zaman zaman sadece erkeklere ya da bayanlara özel bir ürün gamının olduğunu çok sık bir biçimde görmekteyiz. İşte yaptığımız bu filtreleme işleminin sonucunda karşımıza çıkan erkek iç giyim markaları oldukça derinlemesine bir örnek olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarmaktadır.

   Zaten sonuç olarak erkek iç giyim markaları bünyesine ait çok yoğun bir etki alanı bulunmuyor olsa da, oranlama yaptığımız zaman gerçekten de ciddi bir potansiyelin bulunduğunu söylemek mümkündür. Hani şöyle amiyane bir tabirle bayanların erkeklere oranla gerek iç giyim konusunda gerek de normal giyim konusunda çok daha kararlı bir yaklaşımı olduğuna dair söylem vardır ya bunun üzerinden örnek verilebilir. Zaten erkek iç giyim markaları ve bunların ürün potansiyelini irdelemek de gerekli etkiyi gözler önüne serecektir. Çünkü tam da bu bahsetmiş olduğumuz alanda ilginin az olması aslında kullanımın değil de ürün çeşitliliğinin az olmasından kaynaklanan bir yanılgı olarak dahi ifade edilebilir. Çünkü bilindiği gibi erkeklerde en az bayanlar kadar giyimine görünümüne önem vererek erkek iç giyim markaları ürünlerine çok ilgili bir şekilde yaklaşım göstermektedir.
 

Erkek İç Çamaşır

Erkek İç Çamaşır

   İç çamaşır olarak ifade edilen giyim ürünün kullanımını irdelediğimiz zaman çok net bir şekilde cevap verme şansımızın pek fazla mümkün olmadığı durumlar çıkar karşımıza. Örneğin en çok dikkat çeken ve zaman zaman tartışmaya neden olup markaların da ürettikleri ürün oluşumlarında bir takım büyük çaplı değişikliklere gitmelerine sebep olan o konu, kullanım mı görünüm mü? Bu soruyu herhalde normal bir şekilde insanlara yönlendirdiğimiz zaman iki şekilde de cevap alacağımız zaten aşikar bir durumdur. Nitekim erkek iç çamaşır ya da bayan iç çamaşır olsun hiç ayırt edilmeksizin hepsinin bir temel ihtiyaç niteliğinde olduğu konusunda zaten aynı fikirde olunacağı net bir durumdur. Fakat asıl karmaşa da zaten bu noktada başlamaktadır. Yani kullanım ve görsellik açısından karşımızda olan iki temel ayrım... Bu problemi daha net bir şekilde irdeleyebilmek adına tercih ettikleri ürün modellerinde rahatlığına bayanlardan çok daha fazla önem verdiği için erkekler üzerinden örnekler vermek oldukça yerinde bir davranış olacaktır. Yani erkek iç çamaşır konularına daha yakından bir analiz yapmak gerekmektedir.

   Hepsinden önce erkeklerin tercih ettikleri iç çamaşırlarında asıl ilgi çekici olan noktanın o çok uç noktalara temas eden birçok erkeğin ilgisini çeken grafikler mi olduğunu yoksa bir şort edasında rahat bir kullanım sağlayan kullanım deneyimi mi olduğuna değinmek gerekir. Doğrusunu söylemek gerekirse eğer bu söylediğimiz iki ana olgunun da tek bir ürün üzerinde bulunması ile o ürün gamının çok çeşitli bir ilgiyi getireceğini ifade edebiliriz. Fakat tüm bunlara rağmen erkek iç çamaşır giyim ürünlerini ayrı ayrı bu olgular üzerinden de alıp her şeyi daha net bir şekilde gözlemleme şansımız bulunmaktadır. Öyle ki zaman zaman erkeklerin iç giyim ürünü modellerine yönelik tercihlerini birbiri ardına yaparken en temel seçim sebebi olarak görünüm konusunu ifade ederken, kimi zaman da rahatlığı ilk sıraya koyabiliriz. Yani çoğu zaman karşı karşıya kaldığımız bir durumdur aslında bu. Yani belki de bir iç çamaşırının nasıl bir görüntüye sahip olduğundan bile öncelikli olarak dikkatleri üzerine çekmektedir. Tüm bunlar da zaten erkek iç çamaşır ürünlerinde değişmeli olan fakat mevcut bir kullanım potansiyelini gözler önüne sermektedir.

Erkek Giyim

Erkek Giyim

   Giyim kategorisinde karşımıza çıkmakta olan cinsiyet ayrımına şöyle bir göz gezdirdiğimiz zaman, genel olarak bayanların üstün gösterilmeye çalışıldığını görebiliriz. Evet, elbette ki bu yaklaşımın zaman zaman doğru yollardan olduğunu, gerçek durumları ele aldığını söylemek mümkündür. Fakat neye göre farklılıklar, kime göre fazla ya da eksik kullanımlar var mutlaka ama mutlaka üzerinde durmak gerekmektedir. Aksi halde bu konu içinden çıkılması neredeyse imkânsız bir hale doğru yol almaya devam edecektir. Evet, üzülerek belirtmek gerekir ki bu konu ifade etmeye çalıştığımız şekilde şekillenmektedir. Fakat farklı durumları göz önünde bulundurarak, uç noktalara değinerek bahsetmiş olduğumuz karmaşanın, bilinmezlik durumunun çok büyük ölçüde önüne geçme şansımız bulunmaktadır. Burada bazı bir takım açıklamalar yaparak konunun bilinmezliğini büyük bir ölçüde dağıtmak mümkündür. Burada ilk olarak değinmemiz gereken konu, her zaman yoğun şekilde vurgulanan bayanların giyim konusundaki tavırlarıdır.

   Evet, erkek giyim ürünü modelleri bayan giyim ürünü modellerine göre belki çok fazla geridedir, doğrudur. Ama bu ürünlerin farklı yapılarla oluşumunu sürdürmesini ve klişelerden marjinal fikirler oluşturmayı asla engellemez. Yani biraz daha açmak gerekirse hepsinden evvel erkek iç giyim konusu da yerine göre erkekler tarafından oldukça yoğun bir şekilde ilgi gören ve zaman zaman da çok fazla sevilen bir yapıya sahiptir. Bunun yanında erkek iç giyim ürünlerine yönelik yakıştırmalar ile mevcut ürün çeşitliliğini farklılaştırarak ortaya değişik soluklu ürünler çıkartmak da oldukça olumlu bir hamle olarak ifade edilebilir. Zaten bahsetmiş olduğumuz bu konuyu erkek iç giyim ürünlerinde zaman zaman görmekteyiz. Genel olarak boxer ismini verdiğimiz bu eğlenceli modeldeki ürünlerin kullanımının gerçekten ama gerçekten standart ürünlere göre oldukça ciddi bir yükselişinin olduğunu ifade edebiliriz. Yine aynı şekilde iç giyim alanında ele almaya çalıştığımız gibi normal erkek giyim alanına ait ürün modellerinde de standart yapıya sahip olan ürün modellerinin farklı soluklara bürünmesi sonucu ortaya çıkan ürünler, mevsimin de etkisiyle gerçekten ama normal standardının çok dışına çıkabilmektedir. Bu da bir nevi değişim ve farklılık olarak isimlendirmeye yeterli olmaktadır.