Sayfalar

27 Nisan 2013 Cumartesi

Çeyizlik Ürünler


                Belirli bir yaşta başlayıp gelin olma yaşına kadar süre gelen sürekli bir uğraş, sürekli bir arayış ve yenileme çabasında olunan konu olarak ifade edebiliriz. Her ne kadar eskisi kadar yoğun olarak çaba sarf edilmiyor olsa da çeyiz konusunu kültürümüzün değişmeyen ve çok renkli bir örneği olarak ifade edebiliriz. 



                Bunda en büyük etken çeyizlik ürünler olacak şekilde ele aldığımız konuların eskiden birçoğunun el emeği ile yapılmak zorunda olması, şimdilerde ise birçoğunun satın alınıyor olmasıdır. Bundan dolayı söylemeliyiz ki çeyizlik ürünler ne şekilde olursa olsun evlilik çağına gelen her genç kızın biriktirmek isteyeceği ve kendi zevklerine göre oluşturduğu sandığını eve götürmesiyle devam etmektedir. Bu çeyiz topluluğunu incelediğimiz zaman gecelikten özel giyim ürünlerine, el emeği olan ürünlerden, zaman zaman beyaz eşyaya kadar her şeyi görmek mümkündür.



15 Nisan 2013 Pazartesi

Bölgesel Yağlanmalar


                İnsanların görünüm konusunda en bazen de çeşitli tempodaki hareketlerinde en büyük problemleri olarak başlıca etken kilolar olarak gösterilir. Evet, doğrudur... Kilolar ayarı kaçtığı zaman görünüm için de, performans için de sıkıntı yaratmaya başlar. Bu hayatın her anında yapılan aktiviteler için geçerlidir. Fakat fazla kilosu olmamasına rağmen örneğin güzel vücuda sahip olmak isteyip de göbek etkisindeki görünümden kurtulamayan birinin sorunu başkadır.






                Onun kilo olgusunu kafasından atıp bir an önce vücudunda görülen bölgesel yağlanmalara çözüm bulması gerekir. Çünkü o görülen ve kolay kolay gitmeyen fazlalıkların tamamı yağdır. Ancak onlar yakılırsa ve azimli bir çalışma gösterilirse yakılır ve yavaş yavaş karın bölgesinde kas olmaya başlar. Bunun için bölgesel yağlanmalara farklı egzersiz ve diyet şekilleriyle çözüm bulmak önemlidir.



Çocuk Aşıları


                Sürekli kamu spotu olarak ve bilgilendirme amaçlarıyla halkın benimsemesi için büyük çaba gösterilen konulardan bir tanesi de çocuk aşıları olarak ele alınabilir. Aslında bu konuyu oldukça fazla ciddiye almak gerekir. Nedenine gelecek olursak, öncelikle her fırsatta ifade etmeye çalıştığımız konu. Yani bebeklerin güçsüz korunma mekanizması, korunma sistemleri ya da adına ne derseniz deyin. Bunun sonucunda bebek hayata gözlerini açtıktan sonra belirli bir süre boyunca tüm hastalık mikropları için çok güzel bir avdır.



                Çünkü o kendini koruyamaz ve dahası iç sistemi de giren bu hastalık mikropları karşısında çaresiz kalır. Burada hayati bir öneme sahip olan çocuk aşıları konusunun önemini anlayabiliriz. Çünkü bu sayede çocuğun o hastalığa karşı bilinçlenmesi ve vücudun koruma duvarı örmesi sağlanır. Tüm bu söylediklerimiz dikkate alınarak gerekli aşıların yapılması kesinlikle ihmal edilmemelidir



Sıkı Bir Vücut


                Gerek bayanların vücutları hakkındaki temel düşünceleri, istekleri belki de hayalleri olsun gerek de erkekler için aynı söylemleri ele alalım karşımıza çıkan sonuç hiç şaşmaz. Zaten yapılan bir takım uygulamaların temelinde de hep bu konu vardır. Neden spor yapılır ya da neden sürekli yenilen içilen şeylere dikkat edilir? Neden kilo almamak ya da vermemek, normal kiloyu korumak bu kadar önemlidir?



                Bazen belirgin şekilde ortada olsa, bazen de pek ifade edilmese de asıl amaç sıkı bir vücut sahibi olma isteğidir. Bu konunun erkeklerde daha fazla gündemde olduğunu söylemek mümkündür. Ama zaman ilerledikçe bayanların da bu konuyu kendilerine amaç haline getirip sıkı bir vücut sahibi olmaya çalıştıklarını görmekteyiz. Doğrusunu söylemek gerekirse hem erkek hem de bayanlar için sıkı bir vücut sahibi olmak güzel bir avantajdır. Bunun için çaba sarf etmek iyidir...



Dolap Kullanımı


                Eskiden beri birçok evde, odanın belirli kesimlerine yerleştirilmiş; bazen görünümsel olarak uygun fakat çoğu zaman estetik anlayışından oldukça uzak olan bir dolap kullanımı geleneği bulunmaktadır. Doğrusunu söylemek gerekirse her ne kadar geçmişle perçinlenip kültürümüzle birleşmiş gibi bir havası olsa da bu şekilde estetik görünümü olmayan dolar kullanımlarının olmaması taraftarı olduğumuzu açıkça ifade etmekte fazla bulunmaktadır.



                Evet, belki bu tür yapıların kullanılması gereklidir, oldukça pratik bir işlevi vardır ona bir şey demek güçtür. Fakat dolap kullanımı olarak ele aldığımız bu konunun evin tüm bölümlerine, tüm odalarına yayılma mantığı nedir peki? Her odada küçüklü büyüklü dolaplar olmak zorunda değildir. Bunun için bu görüşten vazgeçmek gerekmektedir. Dolabın işlevselliği için ise sadece bir odanın gereken şekilde dolaplarla kullanılması yeterli olacaktır.   



Ucuz Oturma Grupları


                İnsanların bir ev tasarımı konusunda dikkat ettikleri birden çok önemli durumlar bulunmaktadır. Yani sadece görsel açıdan bir ürünün incelenmesi ile karşılaşmak pek mümkün değildir. Ayrıca bunun yanı sıra oldukça işlevselliği olan herhangi bir ev tasarımı ürünün de başka etmenler olmadan beğenilmesi pek mümkün olmaz. Hepsinden önce işin maddi boyutu en büyük öneme sahiptir ne yazık ki.



                Bütçeye en uygun olan ve bunun yanında oldukça hoş görünen ürünler tercih edilir daha çok. Burada konuya örnek mahiyetinde ucuz oturma grupları güzel bir paralellik sağlayabilir. Çünkü çoğu üretici firma da bu maddi sıkıntıyı bildiği için bir takım ürünlerde olduğu gibi oturma gruplarında da indirime gitmektedir. Bu sayede oldukça kullanışlı ve şık oturma gruplarını oldukça ucuza satın alma imkanı sağlanmaktadır. Çeşitli karşımıza çıkabilecek bu ucuz oturma grupları daha çok reklamlarında da gösterildiği gibi eski eşyalar üzerinden yapılan indirimler yardımıyla sağlanmaktadır.



Yatak Odası Dizayn


                Çiftler için, özellikle de bu çiftler daha yeni evlendilerse yani çiçeği burnunda olarak ifade ettiğimiz karı kocaysalar onlar için ev tasarım oldukça heyecanlı ve zevkli bir iştir. Hayatın yıprattığı ve çeşitli kavgalarla birbirini de yıpratmış olan karı kocalar için aynısını söylemek mümkün değildir fakat. Çünkü onlar için ev tasarım artık çok geri planda kalır daha çok çocuk telaşı ortaya çıkar.



                İlk olarak ele aldığımız konuya dönecek olursak bu şekilde yeni evlenmiş olan çiftler için evin her bölümü önemlidir. Fakat yatak odası dizayn etme her zaman çok daha farklı bir öneme sahiptir. Burada önemli olan bu düzenleme sırasında görselliğe çok fazla derecede yüklenip odanın işlevselliğini bozmamaktır. Bu problem asıldığı taktirde çiftlerin birbiriyle anlaşarak ortaya harika görünümler ve atmosferler çıkartması kaçınılmazdır.



İnternetten Araba Almak


                Çağımızda internetin o akla hayale sığmayacak olağan üstü büyüklükteki gücünün etkisini başlı başına ayrı bir sektör olarak görülen araç alım satım konularında da görmek mümkündür. Hatta birbirinden bağımsız iki ayrı ve uzak şehirdeki galerilere gidip internetin kendileri üzerindeki etkileri sorarsak, birisi bu konudan dert yanıp internete nefret duyarken, diğeri de internetin işlerini nasıl da arttırdığını anlatacaktır.




                Çünkü internetten araba almak şehirler arasındaki ikinci el araç fiyat farklarının düşmesine hatta kalkmasına olanak sağlar. Bu da A şehrinden araç alacak bir kişinin çok daha ucuzunu başka bir şehirden bulup aracını oradan almasına olanak sağlar. Bu durum piyasanın düşmesinde de etkilidir tabii. Burada tek konu internetten araba alırken ilanda verilen özellikleri taşıyor mu gerçekten temiz mi bunu iyi araştırmaktır. Aksi halde bu deneyim kötü sonuçlanabilir.



H Pack arabalar


                Her zevke görsel ve performans anlamında uyum gösteren arabalar gelişen otomotiv devi şirketler tarafından her üretimde bir nebze daha sağlanmaktadır. Fakat buna rağmen her yeni model aracın kullanılması mümkün değildir. Özellikle de sıfır araç fiyatları ve ülkemizin ortalama durumunu düşünecek olursak tablo en açık haliyle karşımıza çıkar.



                Fakat her yeni araca sahip olunmasa da onların da yardımıyla benimsenmiş araç modellerinin kullanımını görebiliriz. Örneğin yakın zamanın en fazla tercih edilen ve yeni modelleri sayesinde daha çok benimsenen araç olarak  h pack arabalar gösterilebilir. Çünkü bu tür araçlar görünümü itibari ile daha bir sportif durmaktadır. Bu da araca ayrı bir hava katıp görünümsek olarak kalitesini arttırmaktadır. Performans olarak da gayet iyi deneyim sunan h pack arabalar bu sebeplerle ilgi görmektedir.



Modelli Araba


                Herkesin bir modelli araba tutkusu muhakkak vardır. Çünkü araç kullanıcıları genel olarak ya çok eski antika olarak kabul edilen araçlara yönelir ya da güncel olarak üretimi yapılan sıfır kilometre araçlara hayrandır öyle değil mi? 



                İşte tam da bu yüzden bahsetmiş olduğumuz modelli araba konusu kullanım şekli sonucunda iki durumu da içine alan bir kavram oluşturma başarısını göstermektedir… Yani bu sözü kullandığımız zaman söylemek istediğimiz ne diye düşünecek olursak daha çok yeni arabalar kastedilmiş olur değil mi? Fakat modelli araba anlam olarak yaşı geçmiş araçları içine kapsayan bir yapı göstermektedir. Anlamı farklı kullanımı onun tam tersi yönünde olduğu için, iki şekilde ifade etmek isteyenlerin de tercih edebileceği söylemdir bahsetmiş olduğumuz bu konu.  



Seri Kitaplar


                Eğer ki bir kitabın ne derece sevildiğini ve insanlar tarafından ne derecede ilgi gördüğünü anlamak istiyorsak onun basımına ya da seri olma durumuna bakmak yeterli olacaktır. Doğrusunu söylemek gerekirse basım konusu ele aldığımız konu üzerinde yanıltıcı bir etkiye sahip olabilir. Çünkü baskı sayısı değişkenlik gösteren bir olgudur. Yani A kitabı 10. baskıya ulaştığı için başarılı olmak zorunda değildir.



                Çok fazla promosyon verildiyse ve baskı adeti de oldukça düşük seviyelerde ise yeni baskıların olması normaldir. Fakat seri kitaplar için aynısını söylemek asla ve asla mümkün değildir. Her seri kitabın belirli bir başarısının olduğundan söz etmek mümkündür. Sonuç olarak yeni seriler gelen tepkilere ve dönüşlere göre şekillenip ortaya çıkmaktadır. Kendi kendine seri olan bir kitabın olması mümkün müdür? Her ne kadar bu tür kitaplar daha yabancı yazarların kaleminden çıkıyor olsa da bizde de bu potansiyel en iyi şekilde bulunmaktadır.  


Ucuza Kitap


                Kitabevleri ile dolu bir pasaja girip herhangi bir dükkândan içeriye adımınızı attığınızda her çeşit kitapla karşılaşma şansınız bulunmaktadır. Piyasaya yeni sürülen kitaplardan üzerinden zaman geçen kitaplara kadar, hepsine rastlanabilir. Bir de ortada ayrı bir bölmede bulunan 2 3 liralık kitaplar dikkat çekebilir. Bu son derece tuhaftır aslında.



                Böylesine bir fiyata roman satın almak...  Ucuza kitap doğrusu sevinilesi mi yoksa acınması gereken bir durum mu bunun tercihini yapmak oldukça zorlamakta bizi. Çünkü ucuza kitap almak okuyucu açısından evet oldukça avantajlı… İsteyen herkesin dilediği kitabı kolayca alması çok iyi... Fakat diğer yandan yazarın emeğini de düşünmek gerekmekte. Hiç şüphe etmeden ifade edebiliriz ki yazar o kitabı ele alırken 2 3 liraya orta raflarda sürünmesini hayal etmemiştir. Bunun hakkında ne söylenebilir ki? Yine de bu konu ucuz kitap almaya bir eleştiri değildir tabii. Elbette bu tür avantajları kullanmak önemlidir.



Hayat Dolu Şiirler


                Şiir bizde genel anlamıyla karanlık bir coğrafyadan fırlamış gelmiş her zaman üzüntüyü taşıyan hep mutsuzlukları ele alan bir olgu gibi ele alınmaktadır. Hatta bunun etkisiyle beraber bu hayata yeni soyunanlar ya da ilk kez bir şeyler yazıp çizmeye çalışanların dahi kasvetle bir şeyler karaladığını görürüz. Oysa ki hayat dolu şiirler de vardır.



                Onlar da aynı sanat anlayışını benimseyip aynı edebi kurallara uyabilir. Hatta bu tür şiirleri ismiyle de bağdaşık olarak ayrı bir yere koymak mümkündür. Çünkü çoğunda insanın hayata bakışını değiştirebilecek sağlam dizlerin bulunma şansı vardır. Bu yüzden şiir gerek yazımı esnasında olsun gerek de okuma için tercih edilen eserler olsun en az karanlık temalar kadar hayat dolu şiirler de tercih edilmelidir.