Sayfalar

11 Şubat 2013 Pazartesi

Yeni Moda

Yeni Moda

   Ülkemizde son 30 ya da 40 yıllık süreç içerisinde etkisini iyice göstermiş olan yeni moda isminde bir oluşum hemen hemen artık her an karşımıza çıkabilecek bir potansiyele kavuşmuştur. Bu terimin sık sık kullanılmasındaki amaçları incelediğimiz zaman karşımıza ilk gelen durum hiç şüphesiz ki ticari kaygı olur. Giyim sektörü her ne kadar insanların giyinmelerine, görünümlerine hizmet eden bir sektör olsa da bu devasa büyüklükteki potansiyelin gücünü koruması hatta belirli bir ivmeyle büyümeye devam edebilmesi için söylemiş olduğumuz gibi bir takım akımların meydana getirilmiş olması şart olarak görünmektedir. Bu durum olmasa zaten giyinme konusunda çok düşük kalitelerde kalırdık ve insanlık tarihi bu önemli olaydan mahrum kalırdı.





  İnsanların görünümlerine, kılık kıyafetlerine verdikleri o büyük önem ortadadır. Dışarıya çıkarken yada herhangi biri ile buluşacağında bazen saatlerce hazırlanıldığı zamanlar olur. Hele ki bu kişi eğer özel biriyse görünüme verilen önem ve buna paralel olarak da harcanan süre muazzam seviyede artmaktadır. Bu olaylar bize giyinmenin insan hayatına olan doğrudan etkilerini gösterir. Zevklerine, başkalarına karşı görünümlerine ve aynada kendi görünümlerine böylesine önem veren biz insanlar için de bu yeni moda akımından etkilenmemek kaçınılmaz hale gelmektedir. 

   Sürekli gelişmekte olan zevk dünyasıyla ve giyim sektörünün kalite olarak büyümesinin birleşimiyle ortaya çıkan ve çeşitli markaların yeni moda ürünler olarak tanımladığı ürün modelleri doğal olarak büyük kitlelerin yoğun bir şekilde ilgisini görmektedir. Bu akımın böyle büyük seviyelere ulaşmasındaki ana etken olarak görünüme verilen önemin ne derece etkili olduğundan, tüm eylemlerin bu önem üzerinden devam ettiğinden bahsettik. Fakat yeni moda akımıyla ortaya çıkan ürün gruplarının yoğun ilgi görmesinin bir başka önemli sebebi daha bulunmaktadır. O da, özellikle bayanlarda çok daha fazla görülen bir durumdur. Bayanların giyinme zihniyetlerini incelediğimiz zaman sadece güzel görünmek her zaman yeterli olmayabilir, bunun yanında farklı bir görünümde de olmak isterler. Bu sebeplerden dolayı da yeni moda ürünleri her zaman takip edilme durumundadır, ancak bu şekilde hep dikkat çekici bir kimliğe bürünülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder